Funkar idén och vad är nästa steg?

2
Hej.

Jag har en idé, ( vet inte om det är dum att lägga ut den på ett forum men ) den går ut på att tillverka en plastfilm till villafönster och för skyltfönster.
Filmen ska vara helt klar och komma i flerpack ( kanske 5-10 ), arken ska vara tätt ihopsatta där man kan dra av lager efter lager när rutan blivit smutsig.
Så du sk alltså inte behöva tvätta rutorna mer utan abra dra av en nya plastfilm.
Kan detta fungera?
Vart vänder jag mig här näst?
18
Har svårt att tänka mig att det kan fungera.... 1. Du måste ha olika storlekar för olika fönster. 2. Det är svårt att få filmen att fästa utan att det blir bubblor och ojämnheter. 3. Med flera lager plus klisterämnet kan man inte få bra transparens. 4. Tror inte så många skulle betala den höga kostnaden som det skulle medföra att producera dessa. Sorry, jag gillar tanken men jag tror inte det funkar. Fortsätt och tänk - var kan man använda idén istället? Din idé används faktiskt i bland annat Formel 1, där kan man se förarna som på en bråkdel av en sekund drar upp armen och sliter bort ett lager film från visiret. Skulle man kunna använda den på insidan av akvarier? Kanske inte eftersom fiskar är känsliga och kanske inte tål klistret. Tänk istället tvärtom: skulle man kunna göra en sån där magnetisk skrapa som man har till akvarier fast i större format för riktiga fönster. Kanske inte heller eftersom alla har två- eller treglasfönster. Tänk vidare och tänk utanför banorna.
Ulla Karlsson
Tycker med idén känns lite långsökt. Bra konstruktivt svar av dig dynaflux! :bravo
2360
37
Däremot plastfilm för att tona ner rutorna vilket man gjorde hemma hos mig 1988 men jag var inte nöjd så man drog på en film till och det blev perfekt. Det här gällde en balkong så man var som apan i bur:-D :-D :-D ;) . (tidigare). Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
2
Okay ja då får man slänga den idén på högen då :) trodde folk hatade att putsa fönster jag.
355
1
[quote="qashi" post=43349]Okay ja då får man slänga den idén på högen då :) trodde folk hatade att putsa fönster jag.[/quote] Det du skulle kunna använda en plastfilm på fönster till är att göra dem okrossbara. Du lägger alltså ett lager plastfilm på rutan som gör att den hänger ihop även om någon kastar en sten eller krockar i den. Det är ju en av funktionerna i formel 1 för plastfilmen. Detta behöver inte vara något märkvärdigt annat än att det skall vara enkelt att anpassa till olika fönster. Det vill säga du skall enkelt kunna skära ut filmen till rutan. Går ju även att marknadsföra någon sort av plexiglas föratt använda som inbrottsskydd utanför rutan. Ja, du ser det finns mycket att använda det till.
10
[quote="qashi" post=43349]Okay ja då får man slänga den idén på högen då :) trodde folk hatade att putsa fönster jag.[/quote] Rätt inställning! Det finns ju så många affärsideer som inte är framtagna än så bara att på det igen :cheer:
18
Känn dig inte knäckt av detta - det farligaste är att fastna för tidigt och alldeles för mycket vid en idé. Visst hatar folk att tvätta fönster! Jag läste någon som tipsade om bra företagsidéer och då stod fönsterputsningsfirma högt på listan. Extremt låg investering, inte bunden till lokal eller andra dyra löpande kostnader, liten insats i förhållande till debiteringen. Sen kanske det inte är ett sånt jobb man glider runt på Stureplan och skryter om men det är väl inte viktigt. :-)

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.