Behöver lite respons på denna affärsidé/erbjudande jag har fått

10
Hej Alla.

Jag har sålt mer eller mindre privat ett tag, och känner att ett företag är väldigt nära för min del.. Jag har mycket goda relationer till mina leverantörer som lokaliserar sig utomlands.

Min närmsta leverantör som jag bäst kontakt med ser god potential i mig och har givit mig ett erbjudande som lyder:

Företaget/leverantören vill göra mig till en form av ''wholesale-agent'' i sverige för de produkter som de erbjuder, de erbjuder sig att inprincip göra allt, och allt jag behöver göra är att svara på kund mejl osv.

*Hemsida till ett värde av ca 23 0000kr
*Skicka varorna direkt till kund, jag är alltså ingen mellan handel för fysiska produkter, kortfattat
*Uppdatera sidan på lager
osv.

Jag får 10% på det slutgiltiga priset som en kund på hemsidan handlar för.

Kanske ska notera att jag är 18år,

Blev lite hastigt skrivet, men hoppas att ni förstår helheten i vad som skrevs!

vad har ni för åsikter ang detta?

Mvh
355
1
Tycker 10 % verkar snålt. Skall du leva på det gäller det att varan kostar mycket pengar. Tänk på att om du skall kunna leva på försäljning måste din vinst vara minst 2000:- per dag för att kunna täcka alla kostnader som marknadsföring, arbetsgivaravgifter och drift. Jag menar advancen skall vara uppåt 50%.
86
6
Bra att du frågar här i forumet, mitt råd är att inte godta några avtal förrän du fått allt skriftligt och låtit någon kunnig läsa igenom allting. Helst en jurist. Du kan ta hjälp av Företagarcentrum, de hjälper dig kostnadsfritt bara du registrerar dig. 10 % låter lite, men det beror ju också på vad du själv slipper bekosta. Lycka till, och som sagt, se till att allt är kristallklart innan du startar ... om allt känns bra ... kör på :)
86
6
[quote="Gnulia" post=41799]Du kan ta hjälp av Företagarcentrum, de hjälper dig kostnadsfritt bara du registrerar dig.[/quote] De heter Nyföretagarcentrum egentligen (www.nyforetagarcentrum.org )
10
Tack för samtliga svar, uppskattas! Jo, jag håller med om att 10% känns lite lite, men med tanke på att jag inte behöver göra något mer än att skriva några rader per dag så kan det vara bättre än vad man tror. Vi har fortfarande en hel del planering att genomgå innan vi genomför detta, så det finns tid att kompromissa om procenten. Mvh
117
Jag skulle vilja säga att det kan vara en kanondeal om det inte är mkt jobb för dig. Men hur mkt blir 10%? Hur mkt säljer du?
10
Kan tillägga ett fel i beskrivningen: Jag får 10% av totala vinsten. Mycket jobb är det absolut inte, allt serveras på ett fat om man gör det simpelt -Men vill jag upp nå en högre ''Lön-nivå'' så krävs det ju alltid mer jobb såsom att direkt kontakta diverse butiker, göra en del reklam på Blocket och Tradera etc etc. Hur mycket jag säljer kan jag bara beräkna på min tidigare privata försäljning, och med tanke på hur det har gick och vilken feedback jag har mottagit så skulle jag vilja påstå att jag kan ett och annat om att försälja samt marknadsföra mig själv. Självklart inte expertnivå då jag är självlärd. Jag har tjänat mina egna pengar på internet utan föräldrars hjälp sedan jag var 15år. Hur mycket jag kommer sälja är fortfarande oklart, men gissar på en positiv samt snabb utveckling, med tanke på att företaget jag kommer sälja åt/med har ett ganska gott rykte i sitt ursprungsland, och jag är ganska ambitiös i när det gäller försäljning då det är vad jag brinner för. Den procentuella vinsten kan fortfarande tyckas vara låg ( som jag själv tycker) men om man tar ett exempel att jag lyckas komma i kontakt med en/flera större försäljare som äter beställningar på 10 000-tals kr/månad så kan det bli en del vinst för mig trots den låga procenten. Tack för svaret Johan! Mvh
117
Inga problem! Lycka till!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.