Renoveringsprojekt som företag

1
Hejsan.

Jag har länge funderat på att renovera upp hus för att sedan sälja vidare för en lite vinst.

Det känns lite riskabelt i denna ekonomi men om man hittar rätt hus tror jag fortfarande att man kan gå med vinst eftersom det alltid kommer finnas behov av boende.

Det jag undrar är hur man skulle finansiera detta och hur man skulle kunna bedriva det som ett företag?

Hur vänder banken sig till att låna ut pengar för ett projekt av detta slag? Måste jag gå in med eget kapital so i ett vanligt privat husköp eller bedömer banken risken av lånet baserat på huset och dess potential av att generera pengar?

Vart börjar man i för ände? Går man till banken först och säkrar ett lån eller hittar man huset först och går till banken sedan?

Just nu är jag arbetslös och jag och min fru har inget eget kapital att lägga själva men vi har kunskap i projekthantering & ledning, design och andra kunskaper som kan vara bra vid just ett projekt av detta slag. Vi är även ganska händiga och drivna och tänker göra en hel del av grovjobbet själva.

Drömmer jag eller finns det en möjlighet att kunna göra detta utan några egna pengar? Vi skulle eventuellt kunna låna ett litet kapital av familj och vänner.

Vad är de största hindren man behöver ta sig över?

Tack för er tid!!

Christian
2066
2
Jag tror det är svårt under de förutsättningarna. Även om du mot förmodan får låna tillräckligt med kapital kommer det vara riskfyllt. Om/när bostadsmarknaden krashar vill du inte ha ett lån på mer pengar än vad du kan sälja huset för, eller om räntorna går upp är det inte kul att stå med ett halvfärdigt projekt du tvingas sälja med förlust för att ha råd att betala banken.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.