Lansera nytt varumärke/produkt

2
Hej.
Mitt namn är Roland och är 33 år. Jag jobbar idag inom dryckebranschen med fokus på hälsa. Jag är dessutom egen företagare och har varit det i 7 år.

Jag har under en längre period haft starka funderingar på att starta egen tillverkning inom bryggeri, jag vill lansera ett nytt varumärke som ska fungera som ett paraply för olika hälsoprodukter, själva huvudprodukten ska vara drycker. Jag har gjort en grundlig marknadsundersökning och hittat ett vakuum att fylla ut.
Jag har börjat skissa på en affärs/ handlingsplan samt tagit fram en logga för varumärket.

Har någon lite tipps och idéer om hur jag ska gå till väga utan att bli totalt ruinerad? Jag hade tänkt mig att dra igång småskaligt, signa kontrakt med ca 5 kaffer som jag vet besöks av innovatörer "early adaptors". Där skulle jag kunna testa produkten och få viktig feedback för eventuella justeringar. Sen när produkten är mogen för en större lansering så utökar jag försäljningsatällerna.
Mitt mål är att produkten ska nå utanför Sveriges gränser, antingen att man har egen distribution eller att man säljer licens för tillverkning i andra länder.
Är detta en sund plan eller är jag ute och cycklar?
128
15
Ja, det är nog riktigt att fokusera på närområdet. Eftersom det är en hälsodryck som du vill sälja, försök knyta en lokalprofil från ortens fotboll/hockeylag som ansiktet utåt. Kontakta lokaltidningarna och försök få dem att skriva en artikel om ditt projekt. Lycka till.
http://www.cupsupport.se | http://www.fullpott.se | http://www.kalmarsundsparken.se | http://www.domänstatus.se
2
Hej Sven. Tack så jätte mycket för tipset. Har redan kontakt med kommunen i frågan. Dem har lovat att stötta mig under resans gång. Ska även ta kontakt med lokala klubbar och se hur vi kan dra nytta av varandra.
128
15
Glöm inte att registrera varumärket hos bolagsverket samt registrera lämpliga domännamn. Jag använder själv loopia.se och de tar 99kr för att registera en se-domän. Dem har naturligtvis även webbhotell-lösningar och webshop-lösningar. Jag skulle rekommendera att du starta en företagsblogg, som bygger på wordpress. Gooogle är nämligen väldig glad att plocka sökord från bloggar, så detta kommer att ge fler besök till din sida.
http://www.cupsupport.se | http://www.fullpott.se | http://www.kalmarsundsparken.se | http://www.domänstatus.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.