Hyra ut mig själv inom byggbranschen ?

5
Jag tänker starta eget och hyra ut mig själv inom byggbranschen. Räcker det med F-skattebevis eller ska man registrera firma också ?
355
1
[b]Glasmontör skrev:[/b] [quote]Jag tänker starta eget och hyra ut mig själv inom byggbranschen. Räcker det med F-skattebevis eller ska man registrera firma också ?[/quote] När du registrar firma begär du F-skatte bevis. Svårare än så blir det inte ;)
5
Men jag kan väl få ett F-skattebevis utan att registrera firma ? Vad är isåfall skillnaden ?
355
1
[b]Glasmontör skrev:[/b] [quote]Men jag kan väl få ett F-skattebevis utan att registrera firma ? Vad är isåfall skillnaden ?[/quote] Ett F-skatte bevis är ett intyg på att du arbetar genom en egen verksamhet och betalar sociala avgifter, moms och den delen här. Den visar även att du är ansvarig. Registrera firma utan F-skatt? Jaaaa... fusk-firman, glasmontör-maffian eller spel-klanen. Kanske om du registrerar den någon annanstans än Sverige. Eller om du ordnar ett avtal med handelsbolag. Eller om du ber någon annan att stå för f-skatt sedeln. Hemskt ledsen men jag är nog inte rätt person att fråga där tyvärr.
1324
2
När man registrerar ett bolag gör man 1 eller 2 olika saker. Del 1. är att man ansöker om F-skattsedel och då kan man gå ut som ett företag och göra jobb helt lagligt. Då utför man jobbet i sitt eget namn eller namnet med ev tillägg Firma. Del 2 som absolut inte är ett måste är att registrera sitt bolagsnamn på bolagsverket (vilket kostar 1000:- ej avdragsgillt). Detta innebär då att man skyddar sitt företagsnamn i sitt eget län. Men så länge man bara jobbar med sitt vanliga namn (med ev tillägget Firma) behövs ju inte detta. Själv har jag drivit ett företag under några år attan att registrera på bolagsverket. Hans
5
Webbgbg.se :Min fråga var faktiskt tvärtom. Jag vill ha F-skattsedel utan att registrera firma. Inte registrera firma utan F-skattsedel.
355
1
[b]Glasmontör skrev:[/b] [quote]Webbgbg.se :Min fråga var faktiskt tvärtom. Jag vill ha F-skattsedel utan att registrera firma. Inte registrera firma utan F-skattsedel.[/quote] O.k, vad du letar efter ett annat sätt att använda f-skatt sedel. Och, ja, då har du bolag, handelsbolag, verksamhet och en massa andra ord. Och som sagt, om du inte vill registrera F-skatt i ditt eget namn får du väl fjäska för morsan eller någon annan. Jag vet inte om jag förstår frågan riktigt. Vad menar du en f-skatt sedel är för någonting?
1324
2
Jag skulle vilja veta vad Glasmontör menar med att registrera firma. Hans
5
Jag menar precis som jag skrev och som hforhman skrev i sitt inlägg. Jag vill ha F-skattsedel i mitt eget namn men utan att registrera firmanamn till bolagsverket !
1324
2
Då är det ju inga problem. Man kan registrera f-skatt utan att registrera sitt firmanamn i sitt län hos bolagsverket (det är nämligen det enda som registreringen hos bolagsverket innebär) Jag har som jag tidigare skrev själv kört så ett antal år. Rekommenderar dock att skicka fakturor under namnet "Firma Förnamn Efternamn" så att man tydligt ser vad som tillhör vad. Sedan att göra på detta sätt är ju naturligt för oss som bara säljer oss själva och inte planerar att utöka med anställningar. Det är ju liksom vårt namn som är "Varumärket" Hans

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.