Miljöimperiet

9
Tjenare!

Här hemma i byn så var det ett par bönder som investera i ett vindkraftverk för ett par år sedan! Så vitt vet så har det lönat sig väldigt bra för dem!
Och så funderade jag på att, varför kan inte alla få möjlighet att göra det samma. Vet att ex. Falkenbergenergi har andelar man kan köpa så man får billigare el.
Så vad säger ni "företagsnissar"?
1165
15
Det finns en del sådant här redan, men jag tror man kan ta den ytterligare några steg. Jag skulle t.ex. vilja se regionala pensionsfonder som man kan stoppa in PPM-pengarna i som investerar i lokal infrastruktur som t.ex. elproduktion, skog, värmeverk, vattenproduktion, jordbruk etc. Lite för ofta känner jag som landsbygdsbo att det kritstrecksrandigt klädda folket på Stureplan tar sig väldiga brösttoner för att de förvaltar hela Sveriges pensionskapital.[br][br]Jag tror att det finns goda möjligheter att få en bred kundbas som är både sparare och kunder till dessa företag med ett sådant upplägg, och på köpet får de riktigt stora jättarna konkurrens om sådant som vi använder dagligdags och idag troligen betalar alldeles för mycket för eftersom de stora helt saknar konkurrens.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.