Köpa en webshop?

185
2
Hej på er alla kloka företagare och nyfikna!

Många av er vet att jag driver mitt företag som sångerska och kulturproducent sedan fem år tillbaka. Sedan en tid har jag en längtan efter att driva något tillsammans med min sambo - och gärna något som innefattar produkter. Jag har så många idéer kring allt möjligt (marknadsföring etc.) som inte riktigt går att applicera på mina tjänster, men som mycket väl skulle kunna tillämpas på produkter. Däremot har jag ingen lust att bli uppbunden i en butik med lokalhyra. Således har jag ett tag haft en tanke på att starta en webshop. (Sambon är med på noterna.)

Så i fredags kväll såg jag plötsligt på ett annat företagarforum att en webshop var till salu. Produkterna tilltalar mig, och både jag och sambon kan tänka mig att jobba med dem. Hon som driver shopen idag brinner verkligen för den och har själv massor av utvecklingsidéer, hon har bara inte tid att driva butiken då hon har flera andra som går väldigt bra.

Webshopen är således uppbyggd och kopplad till ett par betallösningar, har ett litet lager (hon säger ca 1 ex per produkt - gissningsvis 1500-2000kr), en okej domän och ett fåtal kunder. Ägaren har dock ännu inte hunnit marknadsföra sajten. Årskostnaderna ligger på 500kr för webhotell med tillägg för kostnad per kundbetalning (3kr + 3%).

Vad skulle ni säga att den sajten är värd? Jag kämpar så ofta med att bygga upp saker från grunden och tänkte att jag för en gångs skull bara skulle "hoppa på tåget" och göra det jag tycker är kul (hitta kunder, komma på spännande marknadsföringsidéer, sälja produkterna).

Hon har givit mig ett pris, som jag nog inte vill betala, men har sagt att hon kan gå ner i pris vid snabb affär. Och jag är väldigt intresserad, men jag vill inte göra något alldeles förhastat, för pengarna har jag (vi) egentligen inte...

Ge mig gärna lite input! Tack fina ni 🙂
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
162
Jag svarade på ditt meddelande, och det var innan jag såg detta inlägget.
185
2
Tack! Jag har svarat dig.
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
185
2
Jag låter denna tråd finnas kvar om någon annan, mot förmodan, skulle vara intresserad av att plocka upp frågan. Själv har jag fått svar från flera håll som pekar på samma sak, och jag väljer att INTE köpa webshopen.
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
2360
49
Att inte köpa var nog ett klokt beslut. Man ska inte splittra sig allt för mycket för då blir man bara stressad och inget blir bra. Själv har jag en riktig slavdrivare som vill att jag ska göra så mycket men just nu liggger han nerbäddad och sover lite krasslig är han ochså så han får vara hemma från skolan imorgon. Somn är en gudagåva både för gammal och ung.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
1165
15
En sådan webshop (väldigt litet lager och nästan inga kunder) är inte värt mer än kanske någon tusenlapp mer än lagervärdet.
162
[quote author=swetrot link=topic=8605.msg38548#msg38548 date=1298282400][br]En sådan webshop (väldigt litet lager och nästan inga kunder) är inte värt mer än kanske någon tusenlapp mer än lagervärdet. [br][/quote][br][br]Nästa exakt lika som mitt råd var
8
Fastän jag inte har sett e-butiken i fråga, skulle mitt råd vara att [b]inte köpa webbutiken[/b]. Att starta en webbutik är idag inget större problem; allt beror på hur mycket tid, vilja och kreativitet du har.[br][br]Däremot kan det vara svårt att sälja, precis som i vilken verksamhet som helst. Det gäller att marknadsföra sig, vet vem man ska sälja till, hur man ska sälja etc.[br][br]Jag har tidigare skrivit ett [i]långt[/i] blogginglägg där jag hävdar att [url=http://www.igor.pavlic.se/blogg/e-handel-ar-inte-svart-eget-foretagande-ar/]e-handel inte är svårt - eget företagande är[/url], det kanske kan komma till hjälp?[br][br]Där hittar du även ett antal tips på vilka betallösningar du kan skaffa, vilken e-handelsplattform du kan använda dig av etc. Betallösningar som jag använder idag har inga fasta kostander, vilket lämpar sig utmärkt för nystartade e-butiker!
Med vänlig hälsning,
Kondomtorget

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.