Eget företag via nätet, Hur?

1
Hej!
Jag vill så gärna starta ett eget företag via internet, där jag säljer egna vykort. Men hur startar jag? Hur skaffar jag mig en egen hemsida till mitt företag? Hur sprider jag budskapet till andra att den finns?  🙂
18
Hemsida:[br]Antingen anlitar du någon som gör det åt dig.[br]Eller så skaffar du ett eget domännamn själv och installerar färdiga shop-lösningar.[br]http://www.google.com/#q=webhotell[br]http://www.google.com/#q=webbyrå[br][br][br]Sprida budskapet:[br]Om du tror att det verkligen finns en marknad för att köpa hemmagjorda vykort på internet, så är en bra start AdWords, som är annonsering via Google.[br][br]http://www.google.com/#q=adwords[br][br][br][br][br][br][quote author=HobeMaggie link=topic=8595.msg38425#msg38425 date=1298014162][br]Hej! [br]Jag vill så gärna starta ett eget företag via internet, där jag säljer egna vykort. Men hur startar jag? Hur skaffar jag mig en egen hemsida till mitt företag? Hur sprider jag budskapet till andra att den finns?  :)[br][/quote]
4
[quote author=HobeMaggie link=topic=8595.msg38425#msg38425 date=1298014162][br]Hej! [br]Jag vill så gärna starta ett eget företag via internet, där jag säljer egna vykort. Men hur startar jag? Hur skaffar jag mig en egen hemsida till mitt företag? Hur sprider jag budskapet till andra att den finns?  :)[br][/quote][br][br]Jag skulle rekommendera dig att börja med att skriva en ordentlig affärsplan. Det kan låta drygt - vilket det ofta är - men klart nödvändigt. [br][br]Att starta företag är enkelt. Att driva företag, och att dessutom göra det framgångsrikt är betydligt svårare. En affärsplan kommer hjälpa dig att få en struktur där du kan hålla högre fokus vid marknadsföring och genomförande. [br][br]Vilken marknadsföring som är bäst för just din verksamhet visar sig först efter att du har kartlagt vilka som skall vara dina kunder i affärsplanen. [br][br]När det gäller själva hemsidan skulle jag nog rekommendera en färdig e-butik till att börja med. Du kommer långt med Prestashop, OpenCart, Joomla + virtuemart eller kanske till och med Wordpress + WP e-commerce plugin. Antingen köper du ett webbhotell och installerar själv eller letar efter hostade alternativ. Oavsett vilket alternativ du väljer så kan de med största sannolikhet hjälpa dig med domännamn till butiken. [br][br]Lycka till :)
[URL=http://www.atavoo.se]Atavoo[/URL] - Bekymmersfri e-handel med OpenCart
[URL=http://www.hometraining.se]Hometraining.se[/URL] - Professionell träningsutrustning för hemmet
355
1
[quote author=HobeMaggie link=topic=8595.msg38425#msg38425 date=1298014162][br]Hej! [br]Jag vill så gärna starta ett eget företag via internet, där jag säljer egna vykort. Men hur startar jag? Hur skaffar jag mig en egen hemsida till mitt företag? Hur sprider jag budskapet till andra att den finns?  :)[br][/quote][br]Vad jag förstår så har du aldrig satt upp en hemsida förut. Jag skulle föreslå du börjar med att annonsera på blocket och så en massa andra gratis annonssiter. Antar det handlar om att kunden skall själv designa sina vykort via webbläsaren. Det skulle du kunna lösa med adobe, flash, ajax eller php ute på servern.[br]Du har annars ett lysande exempel på en liknande affärsidé på www.nallebudet.se . Skickade själv en nalle med bifogat pass till Kina för några veckor sedan.
162
Man kan ju faktiskt öppna en webbshop helt gratis på [url=http://www.jetshopfree.se/]http://www.jetshopfree.se/[/url] Det kan ju vara ett sätt att testa sin affärside.[br][br]Men det är inte bara att öppna en shop, man måste skaffa trafik också.[br]Och det är det som är det svåra. Men man kan utbilda sig.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.