Butik hemifrån regler?

2
Är det nån som vet vilka regler som gäller när man skall öppna butik (sälja bl.a. heminredning) hemifrån, vi har en extra byggnad på tomten som vore lämpad för det? har kikat i detaljplanen & det står inget om regler för detta? Tacksam!
355
1
Det är väl detta om du skall dra av för hyreskostnaden om du har verksamheten i din egna bostad. Du kan göra avdrag för högst 2000 kronor per år om arbetsrummet ligger utanför bostaden och 4000 om den ligger i bostaden. Se mer på http://www.skatteverket.se/foretagorganisationer/skatter/deklarera/inkomstdeklaration/avdragslexikon.4.233f91f71260075abe8800021512.html#Arbeteibostaden[br]Sedan detta med bredband. Om du kör en verksamhet som är beroende av bredband kostar det en slant extra än om du köper den för privat bruk. Brukar röra sig om åtskilliga tusen per månad för en verksamhet. Likadant om du köper datorer för verksamheten, oftast får du inte mer än ett års garanti vid köp på firma. Grejen är att om du skall dra av och använda dessa investeringar som kapital måste de skötas på ett sådant sätt. Annars menar jag det inte skall vara några större problem. Vi är många som arbetar hemifrån i dagsläget.
2
Tack, nu är det som så att stugan som butiken är tänkta att drivas ifrån ligger ihopkopplat med huset med en passage emellan så egentligen tillhör det bostadshuset då det inte ligger separat placerat. Bredband finns i stugan. vad jag mest oroar mig för är om det måste till ett byggnadslov då stugan kommer få en annan funktion dvs butik & lite ändringar invändigt kommer att utföras. Kommer grannar att tillfrågas? Vad händer om nån granne isf inte vill gå med på detta? tack än en gång!
355
1
Tror inte jag är den rätta att svara på den frågan. Undrar om du inte skall ta kontakt med tekniska nämnden i din kommun. Driver du butik kan du ju även behöva parkering framför huset. Kör hårt.
720
3
Det är inte säkert du behöver bygglov men en bygganmälan måste du göra eftersom fastigheten delvis ändrar "verksamhet" från privatbostad till att delvis bli butik.[br][br]Efter du skickat in bygganmälan så beror det på hur dels de kommunala reglerna där du bor ser ut, dels hur stor påverkan på grannarna och omgivningen din butik kommer att få.[br][br]När vi för några år sedan hade planer på att flytta kontoret hem och inreda en befintlig fristående byggnad på tomten till kontor så vet jag att vi fick svara på en massa frågor rörande "störande element" såsom ökad trafik till fastigheten, parkeringsmöjligheter osv. Nu skulle vi ju bara ha kontor där och även om det var ett och annat kundbesök så rörde det sig max om ett eller två besök om dagen och det fanns gott om plats på tomten för ytterligare två bilar att parkera även om våra egna tre också stod där. Med det som bakgrund räckte bygganmälan men hade det ex varit mer besök eller bilarna fått parkera längs vägen hade vi varit tvungna att soka om bygglov och ordna med "bilproblemet" på något sätt
2360
49
Det finns domar på mycket högre belopp när det gäller avdrag för företag. SKV följer inte med verkligheten utan lutar sig åt 10-tals års gamla regler.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.