websidan adress - döpning

13
Hej alla!
Jag har vet inte om jag ha kommit till rätt forum, men hur som helst, härmed hoppas jag få lite svar och kommentarer från all ni.

Jag har nyligen startat ett företaget som heter Foot Point och ny funderar jag på att döpa min hemsidan till www.footpoint.se. Men fann nyligen en hemsida som heter www.footpoint.com (som sluta med COM). Min fråga är, är det tillåtet för mig att ha min hemsidan som heter www.footpoint.se (som sluta med SE)???? Eller vet någon var jag kan vända mig till för att få svar på den här fråga?

MVH
Sigge
78
2
Klart det är tillåtet.
6
Visst är det tillåtet! [br][br]Det har sina för- och nackdelar. Fördelen är att du kan få trafik genom folk som känner till footpoint.com och som förknippar din sida med denna eller rent av skriver fel i adressfältet och på så sätt får upp ögonen för din sida. Nackdelen är att den trafik som kommer från dessa användare i många fall är tämligen värdelös (beroende på sidans syfte). Att ta ett domännamn som är det samma som en redan existerande större sida kan även vara knivigt ur SEO synpunkt då de större, bättre optimerade sidorna tar upp fler högrankade träffar tex på google. [br][br]Så tänk över vad det är för trafik du vill driva till sidan och vilken användarbas du har. [br][br]Jag har själv ett .se domän som står parkerat men som får mellan 20 till 70 hits om dagen av den enkla anledningen att folk skriver fel adress när de ska till motsvarande .com sida. Detta är iaf min teori om vart trafiken kommer ifrån, Jag har svårt att tro att de kommer för att se min fina parkeringsskylt;)
5
[quote author=alex_ejp link=topic=7914.msg36372#msg36372 date=1288730620][br]Visst är det tillåtet! [br][br]Det har sina för- och nackdelar. Fördelen är att du kan få trafik genom folk som känner till footpoint.com och som förknippar din sida med denna eller rent av skriver fel i adressfältet och på så sätt får upp ögonen för din sida. Nackdelen är att den trafik som kommer från dessa användare i många fall är tämligen värdelös (beroende på sidans syfte). Att ta ett domännamn som är det samma som en redan existerande större sida kan även vara knivigt ur SEO synpunkt då de större, bättre optimerade sidorna tar upp fler högrankade träffar tex på google. [br][/quote][br][br]Instämmer, rekommenderar dig att tom. att ev. byta företagsnamn. Vet inte hur stora footpoint.com är de stora kommer de förmodligen att slå dig på SEO. I alla fall till en början. Sen skulle ditt företag förknippas som ett svenskt dotterbolag till .com-företaget. [br][br]Lycka till!
Välkommen till eLösning Webbutveckling!
Hemsidor, Webbshoppar, logotyper, utskick & startpaket för företag, organisationer och privatpersoner.
Högsta kvalité, från 2500 kr
2
Är Footpoint varumärkesregistrerat innan du köpt domänen så kan det vara otillåtet och det skulle kunna skapa problem om Footpoint inte skulle gilla att du använder sig av deras varumärke.[br][br]Annars som redan sagts så kan det vara konkurrensutsatt sökmotoroptimering och det kan även skapa förvirring för dina kunder samt så är det ju lite synd om du ska expandera utomlands, för då vill man ofta ha en .com domän.
MinFramgång.se - Ta del av videoklipp, artiklar och lär dig från världens mest framgångsrika personer.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.