Starta städfirma med utländska arbetare

54
Hej

Jag är gift med en thailänska och vi bor just nu i thailand. Vi har ansökt om uppehållstillstånd och nästan säkert kommer min fru att få det så vi kommer att flytta till Sverige till våren. jag har planer på att starta igång ett städföretag som erbjuder hushållsnära tjänster och undrar lite hur det funkar och hur man behöver räkna för att få det att gå ihop. jag väntade på valet skulle bli klart men nu ser det ut som att rut-avdraget kommer att finnas kvar.  🙂

Jag tänker erbjuda tjänsterna via företaget och min fru kommer att utföra jobbet. Jag bor i småstad med ca 40000 invånare. Vad är ett rimligt timpris för tjänster som veckostädning, laga mat och liknande sysslor? Någon som har någon koll på vad folk är villiga att betala?

jag har tänkt på utgifter och kan inte komma på några större kostnader man behöver ta på sig förutom en bil och städprylar.

Någon som också vet hur det funkar om mitt företag erbjuder hennes syster jobb och kanske några släktingar och vänner där till  😛. Borde det inte gå att få tillfälligt uppehållstillstånd till dem med? Kanske fel forum att fråga här men tänkte om någon vet hur det funkar att ta in arbetskraft från icke Eu-land om man kan erbjuda fast jobb.

Tack!
54
Ingen som har erfarenhet eller koll på detta?  :-\[br][br]Jag tänker 260kr inkl moms/timme och om jag fattat det rätt så får kunden dra av 50% med rut avdraget så 130kr/timme borde vara något många kan tänka sig att betala eller?[br][br]Andra tips är med välkommet!
632
3
Det låter som ett mycket rimligt pris.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.