Glassbilen

34
Tjena allihop!

Längesen jag var aktiv här nu, men har en fundering som jag tänkt på rätt länge.

Om man skulle vilja starta en verksamhet ungefär som glassbilen men sälja annan typ av livsmedel, tex på stan, mitt i sthlm.

Eller åka runt på dagarna i företags områden med en trudilutt, eller på kvällen i något bostadsområde.

Är det någon som vet vad det är för kostnader för detta samt vilka myndigheter som sköter om detta? Samt vilka bestämmelser som finns?

Detta har stört mig i sååå många år på olika sätt varför glassbilen tex får komma framför mitt hus o spela en melodie som kan väcka mig vid 20-21 på kvällen.

Jag har lite tankar om att öppna nåt liknande, men att man skulle inte vilja ha en fast position för sin vagn, bil, eller whatever man väljer att använda.

Drömscenario skulle vara att åka runt på stan, stanna på ena gatan, öppna i 15 min, sälja, ¨åka vidare" till nästa ställe... 🙂 Typ rullande lunchrestaurang? hehe...

Hör gärna av er, jag e nyfiken hur detta funkar, men kan inte hitta information på nätet...

// V
109
Det är några här som försöker kränga fisk från bil i Danderyds villaområden.. men det verkar gå trögt för dom. (tror jag)
http://www.plexiglasskivor.se
http://www.plast-tak.se
2360
49
Gillar inte tutandet och i vissa städer är det förbjudet ute i Europa.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
632
3
Jag är inte helt säker på detta, men jag tror du behöver tillstånd för att sälja på varje plast du stannar.[br][br]Hemglassbilen harju en planerad rutt med bestämda stopp.
2
Borde bli lite svårt med alla livsmedelsregler om det ska va typ restaurang.[br]Fördelen med glassbilen är ju att alla varor är frysta och förpackade så de behöver ju inte alla toa-regler o sånt. [br][br]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.