Hyra ut stuga till tyskar

216
6
Tror ni man kan tjäna något på att hyra ut en stuga ute i naturen till tyskar? Vad tror ni man kan ta i dygnshyra?
1165
15
Det finns en hel rad olika förmedlingar av stugor, där de normalt sett hyrs ut per vecka. Priserna varierar från någon tusenlapp per vecka till ganska många tusenlappar om stugan ligger vid havet och är rikligt utrustad. Tyskar, norrmän, danskar och holländare är de vanligaste utländska hyresgästerna. [br][br]Sedan finns det också en stor uthyrning av campingstugor på campingplatser, som hyrs ut per dygn. Brukar kosta 250-400kr/dygn. Husbilar och husvagnar är också populärt.[br][br]Klart att man kan tjäna pengar på det här om man är duktig.
216
6
Vad tror ni man kan ta per dygn för en nybyggd stuga, ca 30 kvm, naturskönt läge, nära till en sjö? Det är kanske lite svårt att svara på utan att veta mer men på ett ungefär. Kan man ta mer om det är nära till en sjö?[br]Tror ni det är svårt att få den uthyrd året runt?
1165
15
Sjönära brukar dra upp priset, men också sådant som vindskyddad altan med kvällssol, bastu, tvättstuga, bubbelbad, öppen spis, välutrustat kök, bra klass på möbler (inte minst sängar) och gärna avskilt läge men nära till service etc. Finns det båt man kan nyttja brukar det vara populärt. Kika lite på mäklarannonser för fritidshus som säljes så ser du ungefär vad människor brukar uppskatta.[br][br]30m2 är ju inte så stort, så mer än 3000kr/vecka under högsäsong tror jag blir svårt. De flesta stugor är inte uthyrda mer än 6-8 veckor om året, men med riktigt bra priser kan man kanske locka en och annan att hyra stugan under lågsäsong också. Det är lättare att hyra ut under lågsäsong om det är nära till skidåkning, jakt, fiske eller något annat större evenemang.
2360
49
Utlänska medborgare har en förkärlek till Sverige och kan du nå dessa kan du få en lång uthyrningsperiod.  Ett annat ställe som man kan hyra ut är Riga/Lettland där man nu kan få tag på lägenhet billigt som sedan kan uthyras.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.