Starta el-firma

4
Hej

Jag har planer att starta eget.

Hur mycket kan/ska jag ta betalt per timme, då jag ska jobba i Stockholm?


El-killen
2066
22
Du kan ta så mycket som någon är beredd att betala.[br][br]Vad har du för utbildning, erfarenhet, renommé? Kan du något som inte alla andra kan?
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
4
[quote author=Jonathan link=topic=7502.msg34557#msg34557 date=1281812269][br]Du kan ta så mycket som någon är beredd att betala.[br][br]Vad har du för utbildning, erfarenhet, renommé? Kan du något som inte alla andra kan?[br][/quote][br][br][br]Ja, självklart priset bestämmer man själv om jag är "ensam" om att kunna något [br][br]Men vad är ett norm belopp[br][br]11 år med berörighet har jag[br][br]Elektrikern
2066
22
Från 250-1000:- Det beror på vad du gör och hur du gör det, vilken målgrupp du har osv. Industrielektriker med jourservice kan ta grymt bra betalt. En lelle som bara vill dra kabel och inte prata med kunder eller vara insäljande kanske 250:-[br][br]Bor inte i Sthlm, men jag har som riktpris från en elfirma jag brukar anlita att det kostar runt 500:-/h inklusive normal förbrukning av materiel.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
1165
15
Det är ju en djungel med hantverkares priser. En del har en relativt låg timdebitering, nedåt 300kr/timme, men sedan är det en rad olika påslag med körningar, bil, extremt saltade materialpriser, fullpris för lärlingar som står bredvid och tittar på etc.[br][br]Andra tar 400-450kr/timme, men då ingår bilen och upp till 2-3 mils körning, materialet håller OK pris och lärlingen som står och tittar på kostar inget eller ett väldigt reducerat pris. [br][br]Den senare kategorin har sitt stora jobb när det gäller att övertyga om att han är billigast i längden, den förstnämnde har sina problem när uppdragsgivaren bestrider fakturan. '[br][br]Själv anlitar jag helst hantverkare i den senare kategorin eftersom jag tycker mig se ett mer ärligt uppsåt hos dem. Folk som skall dribbla kommer man troligen att få problem med om det blir tal om garantier och liknande också, och det orkar jag inte hålla på med.[br][br]Helst vill du nog ändå som hantverkare försöka jobba med fast pris. Det brukar bli minst konflikter då, och så brukar timpenningen bli högst också, om man inte klantar sig.
4
Tack för svaren[br][br]Elektrikern

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.