Bytt idé !

11
Hejsan!

Innan ville jag starta ett eget företag där jag då skulle ha fabriker eller syateljeer som sydde upp mina designade kläder. Men pga att jag tänkt lite och kommit underfunn med att jag inte hanterar stressiga och ekonomiskt påfrestande situationer speciellt bra (pga personliga själ) har jag nu "kommit på" nåt annat.

min tanke nu är att jag "typ" startar ett företag där jag kommer sälja mina designer till olika klädmärken/butiker. Men jag vet inte riktigt hur stort utbudet är eller om det finns någon marknad för det..

Vad tror ni?
/ Mici
47
Vill du arbeta på detta vis antar jag att du lär komma in på någon sorts modeshow.[br][br]Någon ser dina designer och köper. :)
|  - A&R, founder of Dekor Records
|  - Musician, composer & producer
|  - Music industry blog
355
1
[quote author=mici link=topic=7420.msg34213#msg34213 date=1280419498][br]Hejsan![br][br]Innan ville jag starta ett eget företag där jag då skulle ha fabriker eller syateljeer som sydde upp mina designade kläder. Men pga att jag tänkt lite och kommit underfunn med att jag inte hanterar stressiga och ekonomiskt påfrestande situationer speciellt bra (pga personliga själ) har jag nu "kommit på" nåt annat.[br][br]min tanke nu är att jag "typ" startar ett företag där jag kommer sälja mina designer till olika klädmärken/butiker. Men jag vet inte riktigt hur stort utbudet är eller om det finns någon marknad för det..[br][br]Vad tror ni?[br][/quote][br]Det är väldigt påfrestande att starta eget, både ekonomiskt och psykiskt. Man är tvungen att tåla mycket kritik, skäll och massor av annat rackarspel. Har du inte någon som kan backa upp dig ekonomiskt skulle jag föreslå att, vid sidan om ett vanligt arbete, driva en e-butik på internet. Jag gissar du är duktig på att göra mönster för olika designer och då kunde du ju erbjuda ett gratisprov på en fräck tröja, byxor, kavaj eller liknande och sedan erbjuda ditt designande som en konsulttjänst. Skall du sedan få de stora företagen att se dina designs är du tvungen att synas på ett eller annat sätt. Där kommer ditt kreativa sinne väl till pass.[br]
162
Marknad finns ju. men det är mycket insiders grejor, man ska helst känna någon som känner någon i denna inre krets.[br][br]Men man kan ju designa och sy upp prover och visa, men  det är lätt att dom själ ideerna och modellerna.[br][br]Ett sätt är ju att skynda långsamt och sy unika plagg, och sälja dom.[br]helst till någon kändis eller i kretsar däe det finns mycket pengar.[br][br]Givetvis till dyra pengar, så det blir exklusivt och unikt.
162
Hehe, och nu spann jag igång på din ide.[br]Jag är i branchen mode accessoarer, typ smycken, sjalar bälten mm.[br][br]Jag ställde ut på mode och presentmässorna som grossist under tjugo år[br]Med ovan nämnda varor, mycket egen designat.[br][br]Dock drivs denna del i mindre skala idag.[br]Varför jag varnade för stöld av modeller är att det var vanligt på mässorna.[br]Dom stora kedjorna kom och fågade vad som gick bra, och en del sa rent ut att dom skulle till Hong kong och köpa själv.[br][br]Så med tiden så brukade jag visa dom varor som sålde kass.[br]Så dom blev lite lurade.[br][br]Men vad jag hade stor nytta av var att låna ut varor till fotografering[br]till tidningar, vilket var bra reklam då man fick sitt namn med där.[br][br][br]Detta var ju innan Internets tid, numera skulle det ju vara naturligt att starta en blogg.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.