Starta en community?

8
Tror ni det finns möjlighet att starta en ny stor community, ganska lik playahead.se och slå igenom? Det nya som verkar komma är att man bygger upp en sorts "nyhetsdel" på sidorna, och även skriver om nattklubbar och festställen som de flesta inom målgruppen är intresserade av.Jag kan själv inte koda php eller liknande, utan sitter endast på grunderna till html. Däremot tror jag att jag sitter på lite andra kunskaper som behövs. Ska man skaffa sig en eller flera affärspartner att köra igång med (kodare, designer), anlita ett företag som bygger upp sidan, eller lägga ner ideén helt?
är man gifter sig blir man en turist i sitt egna liv.
- Du har alltid en reseledare som säger var du ska titta, vart du ska köra och var du ska lägga upp kreditkortet.
18
Vad skulle göra just din community unik? [br]Målgrupp? [br]Syfte? [br] [br]Det krävs något väldigt speciellt för att kunna ta sig fram inom det området. Har för mig att runt 60% av alla gymnasieungdomar har en lunarstorm. [br] [br]Men visst om du har en lysande idé och en specific målgrupp så kanske det finns en chans att komma någonstans. Vad hade du tänkt dig?
8
[quote="Kristoffer Nilsson"]Vad skulle göra just din community unik? [br]Målgrupp? [br]Syfte? [br] [br]Det krävs något väldigt speciellt för att kunna ta sig fram inom det området. Har för mig att runt 60% av alla gymnasieungdomar har en lunarstorm. [br] [br]Men visst om du har en lysande idé och en specific målgrupp så kanske det finns en chans att komma någonstans. Vad hade du tänkt dig?[/quote] [br] [br] [br]Jag tycker att alla stora communitys är så fruktansvärt svåra att hitta på, skulle man kanske försöka lösa den biten? Att försöka följa trenden och kanske köra på samma idé som g-life och nattstad använder sig för, att köra lite nyheter, reportage med bilder, osv. [br] [br]Det gäller ju att erbjuda kunden något speciellt, eller någon funktion ingen annan har. [br] [br]Vi får helt enkelt köpa en fet bannerplats på lunarstorm för att nå rätta målgruppen. :)
är man gifter sig blir man en turist i sitt egna liv.
- Du har alltid en reseledare som säger var du ska titta, vart du ska köra och var du ska lägga upp kreditkortet.
18
javisst om du råkar ha sådär 200 000 över så kan du ju satsa på en banner där :wink: [br] [br]Navigeringen är alltid ett lurigt kapitel när det finns många funktioner att nå men allt går ju att lösa. En intuitiv gruppering och tydliga namn löser ju mycket. [br] [br]Men som sagt .. har du klurat ut något unikt som du kan erbjuda. Att bara haka på trenden och försöka bli som någon annan känns mest halvdant.
14
Absolut är det möjligt, det kommer hela tiden nya communitys som blir mer eller mindre stora. Men du får tänka på att för varje som blir stort nog för att man skall kunna leva på intäkterna så finns det säkert 1000 stycken som aldrig blir så stora.
8
[quote="webbteknik"]Absolut är det möjligt, det kommer hela tiden nya communitys som blir mer eller mindre stora. Men du får tänka på att för varje som blir stort nog för att man skall kunna leva på intäkterna så finns det säkert 1000 stycken som aldrig blir så stora.[/quote] [br] [br]Det är så sant så. Men det är ju värt att försöka. En community är ju säkert inget som man går back på om det inte skulle fungera, om man inte ser till utgifterna till designers och kodare i starten så att säga. [br] [br]Jag har själv drivit ett internetcafé i ett år, utan större vinst. Jag gjorde det mest för att jag tyckte det va kul, och skulle säkert tycka likadant för en community ifall att den inte blev kanonstor.
är man gifter sig blir man en turist i sitt egna liv.
- Du har alltid en reseledare som säger var du ska titta, vart du ska köra och var du ska lägga upp kreditkortet.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.