Butiksidé.

1
Jag hittade denna fantastiska sida via google, och de tyckte ja va bra 🙂

Ja är lite i "starta eget" spåren, men jag har varken utbildning lr nån grund på just de jag tänkte.
Jag bor i en liten by som heter Bergsjö, vet inte hur många som bor här, men de är ett par tusen. Finns typ ica, systembolag, bibliotek, bank, kommunhus, mack o x antal matställen. De har även funnits äffärer, som klädaffär, skoaffär, lampaffär och lite dyligt. Nu är jag lite inne på att starta en ny affär, med lite alltiallo. Typ några skor, kanske några väskor, lite parfym o duschkräm, leksaker till barn, och kanske lite prydnads-saker.

Behöver vi tex köpa ett par gummistövlar, då måste vi åka minst 3,5 mil. Känns lite tråkigt för bara ett par stövlar 🙂

Men som ja sa tidigare så har ja ingen grund alls, ja vet inte hur ja börjar. Och ja vet inte vad folk vill ha. Ska jag kanske göra en undersökning och skicka ut till folk o höra vad som önskar sej här?!

Jag är tacksam för alla svar 🙂
1165
Jag bor inte så långt ifrån dig, i Sandarne utanför Söderhamn. Vi har inte riktigt lika långt in till stan som ni har, men här finns å andra sidan ännu mindre service. Jag förstår hur du menar när du beskriver alla hus som en gång inrymde små affärer, men som idag är nedlagda.[br][br]När man gör enkäter så tycker många människor att det vore jättebra om servicen fanns nära, och man målar då upp en bild i sitt undermedvetande hur den stora skoaffären, H&M, ICA Maxi och liknande etablerar sig i byn. När det sedan visar sig att butiken som etablerat sig erbjuder EN sorts stövlar, EN sorts vantar eller ETT märke av parfymen så vänder man den butiken ryggen och åker i alla fall in till stan. Kvar står handlaren och undrar vad som gick fel.[br][br]Bor man "på landet" så är man som regel beredd att ta bilen in till stan för att handla flera gånger i veckan, och är man inte det så brukar man flytta in till stan istället. För er del är det ju inte heller så långt upp till Birsta.[br][br]Skall jag ge ett tips på vad du skall syssla med så kan jag rekommendera E-handel via nätet som något att kika på för den som bor på liten ort men är intresserad av handel.
11
Hej Hanna ![br][br]Viktigt att tänka på är ju vad du har för omkostnader om du skall starta en affär sen om det nu är i en liten by så kanske måste du tänka lite utanför det normala rammarna vad det gäller att driva en affär som tex ha lite olika happenings kvällar för olika grupper och bjuda på snittar och lite dricka på så sätt kan du bygga upp en personlig kontakt som gör det enklare att få in folk på långsikt till din affär. Sen att du har lite roliga och udda saker som inte finns på stormarknaden.[br][br]Lycka till [br]Behöver du fler råd eller så bara hör av dig.
31
Något som är nog så viktigt är att tänka på hur priskänsliga produkterna är. Många små butiker på mindre orter överllever ett kort tag men försvinner för  att ersaättas av någon ny hoppfull företagare. Detta då kundkretsen kanske arbetar närmare en stad och då jämför priserna med vad de kan få på annat håll. Många tänker inte på att bensinen kostar heller, de ser lägre priser och åker. [br][br]Och det är också viktigt att tänka på, om du har ett spretigt sortiment, att avdela och ordna snygga och prydliga butikshyllor osv så inte butiken upplevs som diversebutik, rörig och stökig. Det påverkar också vilka priser man kan ta ut och om kunderna känner sig bekväma med att handla där. Ju spretigare sortiment, desto större, luftigare och fräschare lokal krävs.
packa lätt - packa rätt
http://www.m-kylli-emballage.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.