Toppdomän i stad med 4,5 milj. invånare, vad göra?

2
Hej,
Jag tänker sätta upp en sida och har en domän med stadens namn. Staden ligger i Mexico och har runt 4 milj invånare. Någon som har något uppslag på en bra idé? Pratar flytande spanska osv... Sms tjänster och dylikt är inte jätteutvecklat i det landet vad jag erfar. Har lite torka på idéer, alla tips tas tacksamt emot. Det är en .nu adress och .nu passar bra då delstaten heter Nuevo Leon. (.com, .net, .org och andra är upptagna)
/ Danne

Tänkte ev. göra något så icke innovativt som ett köp och säljforum med paypal som betallösning. Det vimlar inte av dessa där borta, det är inte lika utvecklat ännu. Hade tänkt att ha lokal inriktning på staden, ev. delstaten. Bör man begränsa sig i ett sånt forum? Bostäder, jobb, tjänster, bilar tror jag skulle kunna ha en okej marknad. Jag har inte tänkt att marknadsföra mig värst mycket, utan låta det växa fram. Den marknadsföring jag ev. tänkt är att låta trycka flyers och bomba staden med ( i takt med att pengar rullar in) Har personer lokalt på plats som kan göra detta. I takt med att trafik ökar så kommer jag även sälja några annonsplatser.
223
2
Hej,[br][br]Det låter som att allt du har är ett inte vidare attraktivt domännamn. Det blir svårt att få igång en auktionsplats utan marknadsföring eller förvärv, speciellt när du ska positionera på lokal förankring och sitter fjärdedelens jordklot därifrån.
2
Domännamnet kanske skulle spela an mer på verksamheten för att vara bra. Har ändå en känsla av att en hel del strötrafik går in och tittar på de domäner som heter som staden och sen t.ex. .com eller .nu. De kanske inte är ute efter att annonsera, men de får då en hint om att sidan finns och kan leda till köp och marknadsföring i sig. Några annonser hade jag väl tänkt i de största tidningarna, ev. någon tv-spot. etc. [br][br]Det är främst ett sidoprojekt och något som kan få ta tid. Det är inte rent kostnadsmässigt förknippat med stora belopp att ha tjänsten igång. En problematik dock jag funderar lite över är trafikmängden, då jag tänkt att man ska få ladda upp ett par bilder, ev begränsa till en. Kan ju bli kostsamt om man har limit på trafikmängd. Vissa kategorier vara gratis, så gratisanvändare lockas med. Det ska inte vara en auktionssite, utan en "fast pris" per annons köp och sälj, typ liknande blocket. I början tänkte jag att det skulle vara gratis för att få till lite trafik.[br][br]Ja en nackdel är det att jag sitter på andra sidan atlanten. Har tänkt att bo där i framtiden och detta vore bra att få igång som en sidoinkomst till att börja med. Jag har bott där i typ tre år och har god lokalkännedom etc. [br]
8
En grej som man inte får undreskatta är faktiskt avståndets påverkan på Internettrafiken. Hade du tänkt lägga sajten på en svensk server, skulle jag direkt råda dig att tänka om. Faktum är att det fysiska avståndet har större påverkan än man tror, och sajten kommer att upplevas som långsam i Mexiko. [br]Bara du hamnar på rätt sida Atlanten blir allt lättare, så du skulle t ex kunna satsa på amerikanskt webbhotell: GoDaddy och Sitegorund är några stora. [br]Ett annat tips - om du tänker dig en köp- och säljsajt - är att kolla lite på gratissystemet Wordpress. Det kan du lätt installera på ett webbhotell (många har färdiga skript som hjälper dig igång på ett par minuter med bara ett par klick) och sedan finns färdiga teman, som exempelvis det här: [url=http://theme.anunciamex.com/]http://theme.anunciamex.com/[/url][br]Hoppas du kan få igång något, det låter rätt att satsa innan alla andra.
===========================
Missa inte min blogg på http://blogtrain.se
Full av av smarta IT-tips för dig som företagare

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.