Egen inom IT test - vad tror ni?

1
Hej
Jag arbetar sedan många år som IT-testare, dvs jag testar programvaror och webbtjänster innan de släpps till/används av kunder. Nu funderar jag på att starta egen inom branchen och då vända mig till något mindre företag med tex webbshoppar och till dem erbjuda olika testpaket. Det kan vara funktionstest, användbarhetstest, bägge i kombination samt olika nogrannhets-skalor. Skulle jag göra detta så kommer det inte vara min enda inkomst vilket gör att jag inte beöver dra in en heltidslön på det, men jag måste ju samtidigt veta om detta är något som folk betalar för. Jag vet av erfarenhet att alla större och meddelstora företag har testgrupper och avdelningar, man bemödar sig om att det ska fungera och se bra ut för kund, men hur många mindre företag kan tänkas vara intresserade av en sådan här tjänst?

Vad tror ni? Är det någon som har erfarenhet av att vara egen inom test, och vad tror ni som har ett mindre företag, skulle ni anlita någon för att testa er webbshop/applikation etc?

Tacksam för input!

/E

456
1
Hej![br][br]Får man betalt för tiden man lägger ner så varför inte, men det är min personliga åsikt. Jag tror samtidigt att de flesta småföretagare inte har tiden eller intresset för att sitta och testa mjukvaror när dom hellre vill göra det dom egentligen startade företaget för.[br][br]Jag har ingått i en testgrupp för Mamut en gång i tiden. Då fick man inget betalt, men däremot nya versioner av ett annars bra program. Dessa får man ju förr eller senare i alla fall, och det var väl mitt intresse för tester som gjorde att jag gick med.
223
Som enskild testare mot den målgruppen tror jag det blir mycket svårt. Och du kommer få det lika svårt att visa det lilla företaget hur de konkret kan räkna hem investeringen i att sköta testningen externt.
20
Om du har dokumenterad erfarenhet av testning av applikationer och kunskap om testmetodik och testverktyg finns det absolut en marknad för dina tjänster. Kolla in eWork, Assistera och andra konsultmäklare. Jag ser inte varför du inte skulle kunna heltidsengagera dig som konsult. Lycka till!
37
Go for it. Våga (testa)!
223
Var det firmanamnet du kläckte där?[br][br]GoforIT

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.