Mobilt! Hur skall man börja få igång allt!? hjälp?

4
Hejsan!

jag är en kille på 23 år som inte går en dag utan att tänka på hur jag kan göra något bättre eller komma på något nytt i denna värld.

jag har en del idéer, men inga av dem som jag brinner till 110%, mera idéer som man tänker, aha, jo det skulle kunna funkat men inte blivit något jätte hit, men det hade väl slängt in lite pengar. Sen är det inte heller pengarna jag strävar(enbart) efter, utan att verkligen få komma ut där och lyckas med något man brinner för! pengarna blir mera ett plus i kanten, eller ja... Ett STORT plus i kanten.

Jag läste datorteknik på gymnasiet, sen läste jag ett halv år IT-konsult(hoppade av) och sedan läste jag 1 år produkt och design (hoppade av). Men inget av dem som gav mig vad jag ville.
Nu jobbar jag på Cobra international group Ab i linköping, där man är försäljare som springer runt och knackar på hos folket hemma och övertalar dem att byta elbolag eller skaffa erbjudande från tele 2 som vi har nu.
Något som jag verkligen gillar, att träffa nytt folk, vara social och lyssna samt övertala dem att ta mitt erbjudande.

Nog om mig tillbaks till min ide.

Jag har fått en ide nu som jag tro många människor skulle tänka sig ha. En grej som skulle uppskattas av speciellt resande folk som är i storstäder men även för de som bor i städerna.
jag fick idéen av att jag bara satt och glodde på min mobiltelefon och hoppades på att något skulle hända.

Jag vet att man skall bolla när man har idéer men även vara väldigt tyst om det.
De vänner man har och nära och kära är ju inte de positivaste personerna, utan mera vanliga Svenssons som tycker att man skall ta ett vanlig jobb och jobba där och leva ett "Normalt" liv.
Så fort man nämner något för dem så, NEJ NEJ, de funkar inte och blabla  hur skall du fixa det och det är svårt och dittan och dattan.

Jo men klart allt är svårt! annars hade vem som helst lyckats i livet!


Så det jag söker är en/flera personer som är duktig inom mobilbranschen och allt det tekniska inne i mobilen.
Eller bara en/flera personer som har varit i min situation och inte vet vart man skall börja.
jag har läst boken Rivstart - starta eget företag 2009 som är riktigt bra men väldigt mycket att hålla reda på. men något man ser fram emot.

Ge gärna tips om annat eller vad som åker runt i era tankar!

Tack på förhand!

3
Hej[br]Har precis mailat dig![br][br]Mvh[br]Patrik
223
Nära och kära är ofta de första att klappa en på axeln. Om dina nära och kära låter klappen hänga i luften så kanske det är en signal. Är det idén de tvivlar på? Eller affärsidén? Eller dess "genomförandepotential"?[br][br]En verklighet vore att de har förståelse för vad eget företagande innebär, och att de önskar att du kunde ha lite mer arbetslivserfarenhet först. Det är t ex skillnad mellan att jobba som försäljare och att vara en försäljare som förstår säljprocessen. En person som "övertalar" sina kunder, snarare än "övertygar" dem, låter mer som en månglare i mina öron.[br][br]Om du som oerfaren ska lyckas i en startup i mobilbranschen idag behöver du en idé och ett genomförande som är klockrent från början till slut.
4
Hejsan. tack för svar.[br][br]Det handlar mera att ingen av dem är drivna eller vågar ta sådana risker och då gillar de inte att någon annan heller skall få göra det.[br][br]Min pappa driver företag med försäljning av mc och tillbehör nere i Skåne.[br][br]Visst kan jag prata med honom, men jag vill ändå kunna lyckas med något själv än att be han om en massa hjälp.[br][br]Min syster håller på massor med hästar och har eget företag och kört runt hela Sverige och hjälper vissa speciella hästar med Equiterapeut, hästmassör, sadelutprovare m.m.[br][br]Det jag saknar är människor runt mig som är mera för att driva eget och är drivande av sig.[br][br][br][br]jag är driven och älskar att lära mig allt som har med Business att göra. [br]de jag umgås med nära och kära är mera "vanligt folk" som väljer att plugga och jobba ett normalt jobb med normal lön medans jag har betydligt större drömmar och vill lyckas med något stort.[br]På något sett gillar de inte då jag pratar om idéer. vet inte om de känner sig "korkade" eller vad det är. men de är inte positiva av sig alls. [br][br]jag vågar ta risken och jag vet att jag kan åka långt ner. men vet ändå att jag kan lyckas med något om jag bestämt mig för att lyckas. jag vill våga att satsa. [br]jag jobbar bäst under press och stress. [br][br][br]Så det jag "behöver" är ha någon entrepreneur att prata med eller någon som är av den "sorts människa" som jag är.[br][br][br][br][br][quote author=foe link=topic=5566.msg26868#msg26868 date=1247058543][br]Nära och kära är ofta de första att klappa en på axeln. Om dina nära och kära låter klappen hänga i luften så kanske det är en signal. Är det idén de tvivlar på? Eller affärsidén? Eller dess "genomförandepotential"?[br][br]En verklighet vore att de har förståelse för vad eget företagande innebär, och att de önskar att du kunde ha lite mer arbetslivserfarenhet först. Det är t ex skillnad mellan att jobba som försäljare och att vara en försäljare som förstår säljprocessen. En person som "övertalar" sina kunder, snarare än "övertygar" dem, låter mer som en månglare i mina öron.[br][br]Om du som oerfaren ska lyckas i en startup i mobilbranschen idag behöver du en idé och ett genomförande som är klockrent från början till slut.[br][/quote]
3
Mmm, en stor del av svenska folket är ju sådana som "finner sig i situationen de befinner sig i". Alltså enkelriktade människor som har livet utstakat och inte kan tänka sig utanför sina egna ramar. Tyvärr så har även dessa människor stora problem när de drabbas av arbetslöshet,  skillsmässa eller livskriser då deras inrutade liv skakas av ngt som inte var planerat....

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.