Vilket sortiment i killens drömaffär? (Street, casual)

3
Tjena,

lite mini-marknadsundersökning här:

Om du, kille 15-45, som vi antager är intresserad av street- och casualkategorin, vad skulle du önska finnas i en butik som riktar sig till dig i denna målgrupp?

Vad skulle göra att du som konsument skulle vilja lägga dina pengar i den här typen av butik?

Sortiment, produkter, märken, butikens profil/image?
Vad tror du är den största konkurrensfördelen?

BRAINSTORMA...tacksam för all feedback 🙂

Mvh
Liv
1165
Jag skall börja med att erkänna att jag inte riktigt har koll på definitionerna av "street" och "casual" i detta sammanhang, men anar att min stil med jeans, T-shirt och gympadojjor kvalar rätt så bra in där.[br][br]Det jag brukar sakna om jag ser något klädesplagg jag vill ha så är det stora storlekar. Svenskarnas medelvikt ökar från år till år, och jag tror man säljer fler 4XL än S till män.[br][br]Sedan kommer man ju till de manliga accessoarerna. Har man en gång haft en riktig Victorinox Swiss Army Knife så vill man aldrig mer se åt en billig asiatisk kopia. Och den man som en gång haft en riktig Maglite kommer aldrig mer köpa en ficklampa på ÖB för 19:90. Samtidigt tror jag inte att det får bli mer exklusivt än så, för då kommer man mer in på kostymnissestilen. [br][br]Jag får "klåda" om jag är inne i en butik mer än 5-10 minuter. Det måste gå att hitta vad man skall ha, betala och komma ut på den tiden. [br][br]I övrigt så får du väl studera män, och se vad det är de använder i sin vardag. Män lagar gärna mat, och då gärna något komplicerat. Män bakar däremot inte. Män sätter upp vävstolar till sina fruar, men de väver inte själva etc etc etc.
3
Riktigt informativt svar med flera infallsvinklar jag inte tänkt på. Utan att gå in i detalj för mycket så tänker vi lite i samma banor iaf. Tack för hjälpen och keep on posting..
118
1
Jag skulle vilja påstå att den geografiska placeringen av butiken spelar väldigt stor roll för vilket typ av innehåll den ska ha. Sen misstänker jag att du har en "medveten" målgrupp? Försök skapa en personlig service, men utan att det är en person som hänger efter och frågar.
Jobbar på att förverkliga drömmar.
3
Geografisk placering är i stort sett klar och innehållet kretsar kring streetprodukter, samt produkter som vänder sig lite mer åt (nåja, medvetna) killar/män vilka givetvis är intresserade av street, ålder ca 15-45.[br][br]Jag håller med till fullo ang. den personliga servicen Digout, man får känna av kunden helt enkelt. Alla kunder är ju trots allt olika..varför varför!!?  :D[br][br]Digout, om du är intresserad av kategorin - vad skulle du vilja se i en sådan butik, bas och schyssta grejer som kanske hade varit över förväntan? Vad, i sortiment/produktväg hade fått dig att gilla butiken/ bli en återkommande kund? Tack för engagemanget![br][br]
118
1
När jag pratade om geografisk placering syftade jag på stad - Stockholm eller Tomelilla?[br][br]Nischade butiker är alltid rolig! De känns trovärdigt och att intresset för kläder finns, från ägarens håll alltså.[br][br]Du har ju massa olika alternativ. Klassiska märken, i den övre prisklassen, är ju S.I, Baracuta, R. Lauren, Hackett, Aquascutum och Belstaff.[br]I övrigt finns ju Adidas, Mackintosh, C.P Company och One true Saxon.[br][br]Men som jag sa innan, det beror på butikens geografiska placering. Hur ser marknaden ut för denna typ av butiker där du ska starta?
Jobbar på att förverkliga drömmar.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.