Hyra ut "fixare"

130
1
Vad tror ni om den här idén?

-----------
Företaget Fixaren har en hemsida där privatpersoner kan beställa hjälp med olika saker i hemmet, t.ex kratta gräsmattan, klippa gräset, måla staketet, dammsuga, plocka ogräs osv.

Fixaren lägger sedan ut jobbet på entreprenad till idrottsföreningar som, mot ersättning, gör jobbet. Fixaren skickar en räkning till privatpersonen och betalar sedan ut ersättning till idrottsklubben. Beroende på arbetets art, tid osv så varierar priset men privatpersonen får alltid ett fast pris innan beställning.

Tanken är att om man är många som hjälps åt går saker fort. Tänk ett fotbollslag som krattar gräsmattan, det borde gå på noll-tid.

Kostnaden borde väl gå som hushållsnära tjänst vilket gör det skattemässigt förmånligt.
-----------

Idén är bara ett frö ännu, men vad tror ni? Bra eller kasst?

André
-------------
REKO heter egentligen André och driver REKO Webdesign

- Prisvärda hemsidor för företag och privatpersoner
- Personligt bemötande genom hela projektet
- Alltid fast pris
- Inga månadskostnader eller abonnemang

http://www.rekowebdesign.se
1165
Jag tror att det dels är lite kämpigt att få ihop ett fotbollslag som samtidigt skall ha tid att trängas på en gräsmatta och kratta den. Dels tror jag att Skatteverket efter en tid börjar granska var pengarna tar vägen hos idrottsföreningen. Lite besvärligt kanske att i ena änden göra avdrag för hushållsnära tjänster, men pengarna kommer inte in i den andra änden i form av arbetsgivaravgifter och inkomstskatter.[br][br]Idrottsföreningarna kan ju också knycka idéen och helt sonika lägga lappar i brevlådan i ett område och berätta att den och den helgen står laget till förfogande, boka oss nu så hjälper vi dig. Förmodligen mer effektivt än en hemsida som få känner till, och lättare att få ihop tillräckligt med jobb så att det är värt för laget att samlas och jobba.
758
1
I samband med större evenemang, så är oftast idrottsföreningar på hugget.[br]Min erfarenhet av att intressera föreningar i allmänhet, så vill man gärna se[br]en femtusing i slutändan för lite jobb.
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.