Hur mycket är rimligt att jag kommer att sälja för?

2
Jag har alltid drömt om att ha min egen loppis, och nu funderar jag lite på att starta en butik där jag köper in gamla möbler och annat, som jag sen fixar till, målar om till exempel, kanske lägger till någon personlig liten detalj, så de blir som nya, och mer unika!

Jag håller på att räkna på en budget, men har ingen aning om hur mycket jag kommer att kunna sälja för/månad.

Någon som har erfarenhet av att jobba i butik eller t.o.m. på loppis?
Hur mycket säljer man för ungefär?

Mvh //Frida
223
I väntan på att någon med bättre insikt tar upp tråden: Undersök en liknande butik (med ungefär samma läge som den du vill starta) i en annan stad (som är ungefär lika stor som den du vill starta i) och hör av dig till ägaren i ett förtroeligt samtal. Här kanske det är bäst att träffas. Med lite tur öppnar han/hon upp (i annat fall får du göra en kreditupplysning och hoppas att årsomsättningen kommer från butiksförsäljning allena).[br][br]Det finns andra vägar att skarva dina försäljningssiffror på; blocket och tradera till exempel.
2360
37
Det är ungefär som auktion du vet inte hur mycket du får in på olika saker men har du affär blir du ganska snart varse vad du måste ut med varje månad därför om du har plats bara börja utan att starta företag och sälja sakerna över ex blocket. Efter avdrag för inköp och övriga kostnader blev det något över. Man pratar om olika variablar som man måste ta i beräkning som ligger vid sidan om verksamheten som i vissa fall kan ha stor betydelse.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
720
[quote author=FridaSofia link=topic=4512.msg21628#msg21628 date=1225895248][br]Jag har alltid drömt om att ha min egen loppis, och nu funderar jag lite på att starta en butik där jag köper in gamla möbler och annat, som jag sen fixar till, målar om till exempel, kanske lägger till någon personlig liten detalj, så de blir som nya, och mer unika![br][br]Jag håller på att räkna på en budget, men har ingen aning om hur mycket jag kommer att kunna sälja för/månad.[br][br]Någon som har erfarenhet av att jobba i butik eller t.o.m. på loppis?[br]Hur mycket säljer man för ungefär?[br][br]Mvh //Frida[br][/quote][br][br]Det är en svår marknad du ger dig på men kul. Omsättningen i kronor kommer av naturliga skäl att variera stort beroende på vad som kommer att vara ditt specialområde. En ren loppis är nog svårt att få att gå runt där konkurerar du med alla ideella organisationers loppisar som tillskillnad från dig inte har några inköpspriser på sina varor. [br][br]Lägger du dig däremot snäppet över och gör en retro/kuriosa/design/antik affär istället är chansen att lyckas större. Just det mellanskiftet mellan antikaffär och loppis saknar ju en riktig beteckning, men jag tror du förstår vilken nivå jag menar. [br]SCB anger TB:et i branchen till knappt 3 ggr pengarna (dvs köp för 100 sälj för 300) men kalkylerat pris av handlarna själva ligger närmare 1/10 dvs köp för 100 sälj för 1000. [br][br]Den stora skillnaden beror på två saker, lageruppbyggnad och varutyper. När vi själva räknar på det så säger några års erfarenhet att man hamnar rätt så rätt om du säger[br]köp för 1000, sälj hälften för 4 ggr inköpspriset, resten kommer inte att bli sålt antingen för att de går sönder, du hittar defekter, chansningen på rengöring fungerade inte eller så är det så speciella saker att det tar flera år innan rätt kund hittar till dig. [br][br]Sedan handlar det ju också om vilken typ av vara du specialiserar dig på. Om man tar konstglas som ex så är det ju hyfsat lätt att hålla en nivå av Lindstrand, Höglund, Orup, Vallien osv med inköpspriser på runt 100-lappen för "standardgods" och sälja för 400. Vill man däremot satsa på graaler och arielvaser så hamnar inköpspriserna upp mot 15-20000 kronor och då kan man naturligtvis inte ha samma pålägg i %.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.