Hyr en entreprenör!

12

Affärsidé - Hyr en entreprenör!

Lite rolig vinkling på det hela va?

Jag är en tjej som har arbetat med egna företag samt andras. Det är verkligen fantastiskt kul och givande att gå in i andrass verksamheter och göra så att de lyckas bättre. Det är ju det jag har gjort och kanske bör göra en grej av det. tex starta firman hyr en entreprenör ist för vanlig konsult.

Min ide är ju samma som en konsults egentligen men med en lite mer anorlunda vinkling.

Vad tror ni? om ni hade en verksamhet som gick segt och behövde mer drivkraft skulle detta vara något för er då?

Svara gärna 🙂 Ska bli kul att höra vad ni tycker!
640
5
Hej! [br][br]Visst e det en kul idé men jag har svårt att tro att så många [b][i]entreprenörer[/i][/b] skulle vilja jobba åt någon annan på det viset om dom inte redan arbetar som konsulter och har det som affärsidé. [br][br]Absolut inget för mig eftersom jag har för mycket egna grejer som behöver min "kärlek"  :-* [br]Därmed inte sagt att jag inte kan/vill hjälpa andra och även själv behöver hjälp och stöd vid tillfällen.  Då träffar jag mina företagarvänner IRL eller knappar igång datorn och skriver på forum ;) [br][br]MVH[br][br]R[br][br][br]
12
[quote author=Robaino link=topic=4413.msg21042#msg21042 date=1223926896][br]Hej! [br][br]Visst e det en kul idé men jag har svårt att tro att så många [b][i]entreprenörer[/i][/b] skulle vilja jobba åt någon annan på det viset om dom inte redan arbetar som konsulter och har det som affärsidé. [br][br]Absolut inget för mig eftersom jag har för mycket egna grejer som behöver min "kärlek"  :-* [br]Därmed inte sagt att jag inte kan/vill hjälpa andra och även själv behöver hjälp och stöd vid tillfällen.  Då träffar jag mina företagarvänner IRL eller knappar igång datorn och skriver på forum ;) [br][br]MVH[br][br]R[br][br][br][br][/quote][br][br][br][br]Tjenare! [br][br]Ja det kanske e sant att så många inte vill jobba på det sättet. Men hade du kunnat tänka dig och anlita någon sådan person? [br]Vad är det för verksamheter du har?[br][br] Själv är jag inte en entreprenör på det sättet att jag kommer på massa affärsideer hela tiden. Därför anser jag att det hade varit mycket mer roligt och givande att jobba med andra som har bra affärsider och kunna göra något bra av det. För vissa har ju bra affärsideer men är inte lika bra på att genomföra och jobba med dem. och det är där "hyr en entreprenör" kommer in. Jag tycker tex det är mycket roligare att jobba med projekt på det sättet än en vanlig anställning.[br][br]Hoppas att du fick en lite mer klar bild av vad jag menade :)
30
1
Du har PM.
2360
37
Min hustru blir hyrd var och varannan dag som lettisk tolk, antingen på plats inom Stockholmsområdet eller som telefontolk och dessemellan något sedan länge inbokat utlandsjobb eller kommun som får celebert besök från Lettland och vill vara säkra på att man förstår varandra.Om du kallar det konsult eller entreprenör är mindre viktigt.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
12
[quote author=Simonee link=topic=4413.msg21143#msg21143 date=1224195776][br]Du har PM.[br][/quote][br][br]Jag har mailat dig nu
12
Just det! Jag glömde säga att jag även har F-skattsedel men det kanske många här tog som självklart dock. =)
640
5
Hej! [br][br][quote]Om du kallar det konsult eller entreprenör är mindre viktigt[/quote][br][br]Nej det var väl det som var frågan. Att konsulter hyr ut sig till andra ingår ju i sakens natur. Frågan var väl om det gick att få en entreprenör att hyra ut sig på samma vis. [br][br]Kanske hade jag kunnat tänka mig att hyra in en sådan person om jag varit i en annan situation. [br]Tyvärr är jag tveksam men det beror nog mest på att jag absolut inte kan se det behovet i min verksamhet just nu. Dessutom har jag kanske lite svårt att se skillnaden på en vanlig affärsutvecklare och det du talar om. [br]Verkar som du fått positiv respons från andra håll och visst är idén kul och spännande! [br][br][br]Jobbar själv med Internet och försäljning.  [br][br][br]MVH[br][br]R[br]
28
Som jag förstår det så hyr man in "dig" till affärsidéer man har men inte har tid/ork att genomföra? I sådana fall låter det som något du kan lyckas med, och något som du kan misslyckas med. Om det enbart är likartat ett konsultarbete så gillar jag "unikiteten" av det hela. Dock affärsmässigt är du enbart en affärsutvecklare/marknadsförare
2360
37
Ja visst låter det tjusigt, man brukar göra så inom myndigheter också när man inte får ex en städare utan kallar det för........... För mig är det alltför genomskinligt och jag skulle frågasätta mig varför?
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
28
Råder ingen tvekan om att alla skulle förstå att det inte rörde sig om något speciellt utan enbart var ett marknadsföringstrick. Kan dock se det fungera med något uttänkt svar på "varför" och "vad skiljer er?".
2360
37
De flesta här gör väl det för att tjäna pengar. En del har till och med frågat mig om jag vill hjälpa dem med start av företag. Jag brukar tala om direkt vad jag kostar och sedan får jag lite lugn och ro. Men naturligtvis en och annan förstår hur mycket man får ut utav det hela. Att anlita tolk är ett mycket smart sätt at göra affärer på och fler kommuner som vill ha samabete med Lettland anlitar oss.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
28
Tänkte mer att "hyr en entreprenör" skulle ha bra svar på varför dem skulle skilja sig från en affärsutvecklare/marknadsförare. För att ändå svara på frågan, så är företag vilka möjliggör arbete över gränser väldigt effektivt. Jag arbetar själv mycket med sådant. (Ryssland, Ukraina, Holland, Tyskland, Slovenien etc) [br][br]Så var absolut inte något försök att ställa dumma frågor till dig, får ursäkta mig om det missuppfattades.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.