Jag har som projektarbete på gymnasiet att ta reda på så mycket som möjligt om franchising, samt som kronan på verket starta - teoretiskt - ett franchiseföretag (dvs. skriva hur jag skulle ha gjort).
Affärsidén är att sälja svensk mat i mcdonaldsformat - du kan köpa tex. älgkött, svenska köttbullar, pannkakor osv, men du får det efter 2-3 minuter, som på mcdonalds.
Det börjar med en restaurang, och ska sedan sprida sig. Jag avslutar när företaget blivit internationellt. På vägen dit måste jag lösa alla problem som skulle kunna uppstå, om företaget fanns i verkligheten. Vad stöter man på för problem, som ägare av ett franchiseföretag? Vad är de vanligaste?
Tänkte höra ifall det var någon som hade några tips på saker jag måste få med, samt någon som kunde kommentera affärsidén.
Vore väldigt snällt om någon kunde tänka sig att läsa igenom hela worddokumentet (just nu 4 A4) och komma med tips, isåfall är det bara att skriva ett svar här på forumet, eller mejla; [email protected]
/John G