Bli ett stort företags representant i Sverige

4
Jag har en del kontakter med ett företag utomlands som är grymt stora i sitt eget land, men i princip okända i Sverige och övriga Europa. Jag är intresserad av att börja sälja deras produkter här, och undrar hur jag ska bära mig åt. Själv har jag i princip ingen erfarenhet av affärer i den här kalibern, så jag känner mig lite osäker på hur jag ska gå vidare.

Att bara ta hem en container med prylar och sälja här är väl inga konstigheter, men jag vill bli deras representant här, använda deras namn och avtala om ensamrätt för att sälja deras produkter här.

Hur ska jag börja? Givetvis vill dom inte ge vilken hobbylirare som helst ensamrätt, jag kanske inte ens lyckas sälja nånting och då sitter dom där med en förstörd marknad. Dom vill säkert ha garantier av något slag.

Det hela gränsar till vatten över huvudet men jag vill verkligen lära mig mer om detta och hur jag ska göra för att kunna bli det här märkets svenska representant.

Någon som har erfarenhet av något liknande? Tacksam för tips!
190
Du är nog tyvärr lite för vag för att någon skall kunna hjälpa dig.[br][br]Vad är det för typ av företag och hur ser dina kontakter ut? Hur hade du tänkt lägga upp din egen affärsrörelse? Skall du starta butiker eller vara generalagent till exempel?[br][br]Vilken erfarenhet har du själv?
2066
2
Som sagt, mer information behövs för att kunna svara. Generellt brukar problemet vara att du måste köpa ganska mycket för att få ensamrätt. Annars är det inte så konstigt. Då du redan har kontaker med dem är det ju bara att förklara vad du vill, och se vad ni gemensamt kan komma fram till för lösning.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
456
1
Börja med att prata upplägg och möjligheter med dina kontakter på detta företag. Utefter det kan du ta ställning till deras krav och planera hur du skall bemöta dem. Är det svårt att bemöta kraven eller dom garantierna så får även detta diskuteras förbehållslöst.[br][br]Du kan ta upp frågeställningarna er emellan och ventilera här hur du skall ställa dig till det som dom säger.. Var då konkret och tydlig så kan vi hjälpa dig på bästa sätt.
2360
37
Detta kan vara värdens möjlighet för dig, att som liten slå de stora drakarna. Själv fick jag uppleva det när jag fick generalagentur för Castelli ett inredningsföretag som om jag inte minns fel sålde för 3 milliarder i slutet av -70 talet. På invigningen hade jag hämtat vin från deras egen vingård genom systembolaget och ca 160 tidnings och näringsidkare kom på premiären. KF var en av de som var tvungen att köpa av mig och det kändes härligt. mycket jobb och härlig utdelning. Det var en del kuppförsök också men företaget sände deras brev till mig. :bravo :winner :LOOOL
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.