nätbutik

2
som antagligen så många andra funderar jag över att starta upp en nätbutik.
detta mest för att slippa undan många fasta avgifter till en början åtminstone.

jag har funderat på många olika saker, och den senaste idén som poppade upp i huvudet var att sälja små stämnings/mys/lyx-paket innehållande saker som ljus, badbomber, massageolja, te, torkade blomblad osv. alltså kombinera ihop de olika sakerna i en snygg förpackning, kanske slå in som present eller liknande?
det jag funderar på nu är om det finns en tillräckligt stor marknad för något sånt? har letat runt en del på nätet nu och alla sakerna finns ju att köpa var och för sig, på olika ställen, och de få som har varit tillsammans i paket har varit av riktigt dyra märken= riktigt dyra paket.
de jag vill nå ut till är ju inte dem som har obegränsat med pengar utan de i mitt skikt av samhället som vill unna sig lite, men inte kan lägga massor av pengar på det.

vad tror ni? något att spinna vidare på eller jag ska fundera vidare i andra tankebanor?
117
Hej![br][br]Jag kan inte något om den marknad som du vill in på och tänker inte ge något i råd i den frågan.[br][br]Dock vet jag att när det gäller nätbutiker är det viktigt att den bakomliggande strukturen är viktig för både lönsamhet och effektivitet mot kunden. Om du går vidare i dina planer fundera då även på hur distributionen, förpackningen och betalningen ska ske.[br][br]Jag vet inte riktigt vad du menar med att undvika vissa fasta kostnader, för du har ju fortfarande behov av eventuella lokaler (kanske något billigare än vanlig butik), distribution och betalningar etc. Underhåll av webbplats m.m.[br][br]Jag vill inte vara negativ, det jag vill få fram är att en "vanlig" butiks fasta kostnader ersätts av en nätbutiks andra typer av fasta kostnader. Kanske inte lika höga, men de finns där.[br][br]Med vänlig hälsning[br][br]Henrik Öhrn[br][br]
Henrik Öhrn
auktoriserad redovisningskonsult
Filip Erikssons Affärsbyrå AB
http://www.affarsbyra.se/
[email protected]

Ledamot av SRF (www.srfkonsult.se)
2
jodå, det är klart att jag inser att det kostar att ha en nätbutik också, helt klart! men, när det gäller lokal t.ex. så kan jag ha en lokal i ett inte så attraktivt område i göteborg, jag skulle antagligen inte behöva mer än ett källarföråd modell större till en början, vilket kan betyda många tusenlappar i skillnad. [br]sedan vill jag väl åt det där med inte helt spikade arbetstider också. har man en butik irl så får man ju vara där dom tider det står att man har öppet, med en nätbutik kan jag kanske ta en fika med den där kompisen, gå ut och gå med hunden osv. förstår ju att det blir tider att passa med nätbutik också, men jag får för mig att man kan lägga upp det åtminstone lite mera fritt. rätta mig gärna om jag har fel!
117
Visst har du rätt i allt du skriver. InkClub är ett talande exempel där det exempelvis inte går att kommunicera med dem på annat sätt än via e-post.[br][br]
Henrik Öhrn
auktoriserad redovisningskonsult
Filip Erikssons Affärsbyrå AB
http://www.affarsbyra.se/
[email protected]

Ledamot av SRF (www.srfkonsult.se)
3
Inclub är ett lysande exempel som han ovanför nämner. De har ju en som är anställd deltid som bara går dit och packar alla ordrar på eftermiddagen. Resten sköts helt automatiskt. ett sådant system är väl att eftersträva för att minimera utgifterna.
355
1
[quote author=electric link=topic=3942.msg18521#msg18521 date=1211876315][br]jodå, det är klart att jag inser att det kostar att ha en nätbutik också, helt klart! men, när det gäller lokal t.ex. så kan jag ha en lokal i ett inte så attraktivt område i göteborg, jag skulle antagligen inte behöva mer än ett källarföråd modell större till en början, vilket kan betyda många tusenlappar i skillnad. [br]sedan vill jag väl åt det där med inte helt spikade arbetstider också. har man en butik irl så får man ju vara där dom tider det står att man har öppet, med en nätbutik kan jag kanske ta en fika med den där kompisen, gå ut och gå med hunden osv. förstår ju att det blir tider att passa med nätbutik också, men jag får för mig att man kan lägga upp det åtminstone lite mera fritt. rätta mig gärna om jag har fel![br][/quote][br]Mitt tips är att starta en liten nätbutik hemifrån. Använd en garderob hemma tills du kan deklarera en vinst. När du sedan gör vinst är du nästan tvungen att investera i lokal och PR för att kunna försörja dig på den.[br]Väldigt många e-butiker körs faktiskt hemifrån idag. Då har man, helt enkelt, ordnat varorna från en distributör och skickar ordern till distributören som sedan skickar varan till kunden. Så ser nu inte din affärsidé ut utan vad jag förstår skall du sätta ihop paketet själv hemma.[br]När jag tittar på din målgrupp. Du skriver om att sälja myspaket med te, tvål, parfym o.s.v. ser jag målgruppen i den som behöver en present men inte har tid att leta i butikerna. Kan du skicka varan snabbt (använda kort betalning eller banktransfer) har du denna målgrupp ganska snabbt. För att kunna sätta upp denna typ av penga överföring är du tvungen att söka tillstånd från Banken. Detta kan bankerna ge dig mera tips på.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.