E-bok - affärsidé

4
Hej!

Jag har(precis som de flesta här) en affärsidé som jag skulle vilja ha lite feedback på.

Föreställ er följande:

En hemsida, utseendemässigt ganska neutral, men ändå attraktiv. Utseendemässigt som en bok kanske. Den ska vara simpel men stilren, någon enstaka flash design.
Själva grundidén i det jag för tillfället kallar för "E-bok"/"E-book" är att idén bygger på funktionen av ett kedjebrev.
Alltså, Vi säger att bokens(den vi börjar med) "röda tråd" handlar om en 16åring tjej, etc. Karin.
Och så finns det textrader i "fliken där själva E'boken skall finnas"


FLIK A:
--------
1 En solig sommar i mitten av Juli (person1 skrev)
2 åkte Karin en sväng till sin pappa i Småland(person2 skrev)
3.......osv.

Förstår ni poängen?

Bokidén under 1 flik allså

FLIK B
--------

En gästbok där man kan kommentera innehållet i e-boken.
Samt kunna ge tips/alternativ på va man vill ska hända i boken och eventuellt få någon som skriver möjligheten, att lägga in det i kommande skrivning.

FLIK C
--------
Ej definerat.


Poängen med det hela är att du skriver en mening, jag skriver andra, och tillsammans skapar vi något annorlunda men ändå speciellt.
Det är lärorikt, roligt och interaktivt.
MEN, man skriver endast 1gång/dag eller 1gn/timme(det som verkar lämpligast för oss/användarna)

* Säljer det?
- Absolut enligt min mening.

* Hur ser jag på det senare fram?
- Man skulle kunna samarbeta med andra företag, bokföretag tex, sälja böcker via oss? Annonsera relaterad information hos oss?

- Man skulle också kunna tänka sig ha/sälja medlemskap på hemsidan, där medlemmarna får ta del av mer förmåner, samt kunna starta sina egna böcker. Helt plötsligt kan vi ändra riktining och gå in mot kommunity ledet?

- Låt oss säga att vi har kommit en bit in i det hela, vi har ett medlemskap på hemsidan, vi har ett X antal användare som sitter och tycker att de vi gör är en spännande och trevlig idé...Varför inte utse en vinnare då och då, låt oss säga att det har gått nåt år, och flera har skapat egna böcker, varför inte utse en vinnare? Vinnarens bok skulle kanske kunnas trycka utsom pocket bok?


* Om två eller fler person vill skriva samtidigt på en o samma rad då?

- Ja, jag har funderat på det också, just därför behöver jag hjälp med det hela, det är ett stort project, och tålamod och tid krävs det extremt mycket av(bl a).
Men ett javscript eller liknande som etc känner av första personen som börjar mata in text i ruta 1(exempel) och sparar dess ip-adress(eller likanande som kännertecknar personen/datorn i vårt fall), och som då kan skicka ut ett meddelande till andra som försöker skriva på samma ruta att: "Förtillfället skriver någon i e-boken".

Angående "fula ord"/kränkande meningar och dylikt hänvisar jag vill java eller liknande igen, man skulle kunna göra ett script som filtrerar bort fula ord eller liknande.
Jag har också tänk på att man INNAN ens skriver eller efter att ha skrivit och vill trycka på "SUBMIT"/knappen eller liknande för att skicka in sin text, bör man acceptera de villkor och krav vi ställer på de som skriver.
Accepteras ej våra vilkor = Inget meddelande, men sånt går jag in på senare om någon vill veta mer.

Men men, det finns fler problem som behöver lösas, jag har funderat på många och har hittat små lösningar till många av dem, hjälp skulle verkligen uppskattas, jag har säkert inte funderat på ett och annat också, och jag hoppas att det är just där ni som läser kan hjälpa mig med bl a.  Självklart vill jag ha kritik också, hehe.

Men gå igenom idén noga och fundera. Jag vill höra både positiva åsikter, men också negativa, helst negativa, då det är dom jag vill förbättra.

Tack på förhand
Cristian
2066
2
Vilken är din målgrupp?[br]Jag tror det blir svårt att ta betalt för att få någon att skriva. Det skulle kunna fungera som en rolig grej som drar besökare till sidan och håller dem kvar, men då måste du ha något annat du kan dra in pengar på. Att tro att en bok skriven på detta sätt skulle sälja i någon större upplaga tror jag inte på. Det är ju samma princip som man gjorde när man var lite och vek ett papper för att skriva en berättelse eller rita en gubbe :) Det gav roliga, men mest konstiga historier.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
4
[quote author=Jonathan link=topic=3859.msg18068#msg18068 date=1210147896][br]Vilken är din målgrupp?[br]Jag tror det blir svårt att ta betalt för att få någon att skriva. Det skulle kunna fungera som en rolig grej som drar besökare till sidan och håller dem kvar, men då måste du ha något annat du kan dra in pengar på. Att tro att en bok skriven på detta sätt skulle sälja i någon större upplaga tror jag inte på. Det är ju samma princip som man gjorde när man var lite och vek ett papper för att skriva en berättelse eller rita en gubbe :) Det gav roliga, men mest konstiga historier.[br][/quote][br][br]Precis, det gav roliga och mest konstiga historier, det är just det som är poängen, det är just där poängen ligger, att sticka ut.[br][br]Själva skrivandet är kostnadsfritt, det är själva medlemskapet för att få tilgång till andra förmåner som kostar en slant, exempelvis att starta egna böcker.[br]Ja menar, varför skulle inte detta kunna tryckas ifall det fanns ett intresse för en bok (i vårt fall den vinnande boken i en tävling etc?)[br]Jag har sett en och annan bok som jag inte alls ser logiken till att ha blivit tryckt, men ändå finns de på bokhandlarna. [br][br]Men som sagt, man kan alltid börja som en hobbygrej, men utveckla det om det går bra. [br]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.