Många frågor.

3
Har inte ens gått starta eget kurs eller bokföring än..
men har lite frågor...

Jag jobbar heltid å tjänar 340tk brutto.men vill starta ett eget företag vid sidan om.
Får man göra det eller är man tvingas att gå ner på halvtid?
Är det enskild verksamhet som gäller då?

Jag köper från USA och säljer i Sverige via internet och den gäller skönhetsprodukter mestadels..
Om ja köper en grej för 100:- inkl frakt tull, och lyckas sälja den för 200:-,
Hur mycket blir min vinst då i netto ca som ja kan stoppa i plånboken om ja skulle vilja? får man skatta ihjäl sej bara för man jobbar heltid vid sidan om?

17
Om det finns utrymme så skulle jag nog rekommendera AB ifall du kan ha en tillräcklig omsättning. Vad gäller vinsten så får du inte glömma momsen samt att tullen från USA är rätt saftig tror jag.[br][br]100 kr + moms = 125 kr[br]160 kr + moms = 200 kr[br][br]Mellanskillnaden är alltså 60 kr som då skall ge dig vinst och betala för alla omkostnader. Såvida omkostnaderna för handeln inte är liten så får du sälja en hel del för att det skall bli värt det, särskilt som du redan har bra lön. Tänk på marginalbeskattningen (som du kommer få betala eftersom du har den lönen du har idag). Utifrån detta borde du kunna beräkna och formulera försäljningsmål och hur stor arbetsinsats det kommer att kräva. Därefter ser du om det är värt det.
162
Verkar vara en mycket låg marginal.
2360
37
Det är väl ganska ovanligt att med en så hög lön sätta igång ett företag, jag tror att lite mer arbete på ditt jobb med betalning enl. dig skulle ge mindre abete än starta eget. Själv skulle jag spontant inge göra det.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.