Tipsrunda online

822
48
Jag kom på en affärsidé härom dagen...

Tipsrundor online

Idén bygger på att alla sajter vill ha trafik. Kan man sälja in detta koncept till sajter så annordnar "Tipsrundan.se", priser som deltagarna kan vinna.

När personen går med i tävlingen kan denne få en "karta" på vilka sajter man ska gå till och där finns svaren på frågorna.

Det går självklart att dela in sajterna i kategorier för att få rätt besökare.

Vad tror ni om den?  :blink

Mvh Patrik
205
1
Trevlig idé. Problemet kan ju vara att sajterna som deltagarna besöker iom detta får mycket dålig trafik. De som besöker sajterna är ju inte ute för att handla. [br][br]Jag har hört talas om något liknande med e-postmarknadsföring. Om internetanvändare vill tjäna pengar skriver de upp sin mailadress på en sajt, som skickar ut e-brev med reklam till dem. För varje annons i mailen användarna tar emot får de något eller några ören. Nackdelen blir ju att användarna bara klickar, laddar sidan och sedan stänger den igen -> trafik som inte ger någon lead eller sale.[br]Har bara hört om tjänsten som hastigast som tydligen ska finnas i USA, men minns inte namn eller adress tyvärr.[br][br]Det skulle dock kunna vara en väldigt bra grej för företag som ska lansera något nytt som kunderna behöver "utbildas" i, eftersom de måste leta efter informationen och då lär sig om den nya produkten/tjänsten.
640
5
Hej! [br][br]Mycket bra idé! Perfekt sätt att få kunderna att läsa sig hitta på sajten  :bravo[br][br]När får vi se det här inne? ;-)[br][br]MVH[br][br]R
822
48
Vi kanske får se den här framöver  8)[br][br]Visst kan det innebära trafik som kanske inte passar alla sajter men som du skrev så kan det vara bra om ett företag har en kampanj för tillfället och vill att så många som möjligt ska se den, eller så kan man få besökarna att läsa igenom "Våra produkter" t ex för att de ska hitta svaren och på så sätt få sitt varumärke exponerat.[br][br]De flesta sajter som marknadsför sig via Tradedoubler t ex bryr sig inte så mycket om vilken slags trafik de får då de har en målgrupp som är väldigt bred. Där kan man kanske hitta kunder. [br][br]Mer tankar?[br][br]/Patrik
63
Menar du i stil med [url=http://bananjakten.se/]bananjakten[/url]? :)[br][br]Jag älskar sådana lekar! Volvo hade något liknande för ett tag sedan. Nån slags skattjakt, någon som kommer ihåg?[br][br]Säg till när du har ordnat en sån tävling så ska jag lägga all ledig tid på att jaga nätet runt efter ledtrådar!
Tessicon.se :: Web- och designlösningar
822
48
[quote author=Tessicon link=topic=3140.msg14182#msg14182 date=1194624851][br]Menar du i stil med [url=http://bananjakten.se/]bananjakten[/url]? :)[br][br]Jag älskar sådana lekar! Volvo hade något liknande för ett tag sedan. Nån slags skattjakt, någon som kommer ihåg?[br][br]Säg till när du har ordnat en sån tävling så ska jag lägga all ledig tid på att jaga nätet runt efter ledtrådar![br][/quote][br][br]Aha, den kände jag inte till. Det verkar vara något i den stilen jag tänkte! :)[br]Ska kika närmare. Tack!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.