bostadsförmedling (student)

10
Jag plugade tidigare i Jönköping och där (så vitt jag erfar) fanns det ingen sida som förmedlade bostäder, rum hos privata hyresvärdar, alltså sådana som inte bedriver hela uthyrningsverksamheter.
Dock fanns det en hel uppsjö av privatpersoner som ville hyra ut ett rum eller delar av sin bostad.

Min tanke är att man likt (boplatsgbg) om man vill jämföra med nått liknande, bunta ihop en så stor del av dessa privata hyresvärdars "utrymmen" för uthyrning och sköta all uthyrning utifrån deras villkor åt dom.
Alltså ha en portal där bilder, beskrivning m.m. visas för bosatdssökande.

Inkomster ska komm ifrån den lokala sidans annosörer och för sms som skickas ut till bostadssökande som får reda åp lediga objekt nån dag innan dom läggs ut på sidan.

Ja idén är ganska mycket på idéstadiet. Men det vore kul med lite feedback på den.
185
Ska du göra en "lokal" sida, eller vill du vara bred? Jag tror att det till en början kan vara bra att finnas på ett ställe - och verkligen kunna sin plats. För att sedan expandera med stad efter stad, sakta. Och vara duktig på att berätta om att sidan finns - så att den blir värdefull. Det finns några liknande sidor idag, men inte många. Jag tror absolut att det finns intresse. [br][br]Hann själv bli väldigt leds på köerna i studentbostadsförmedlingarna innan jag hittade studentbostad.
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
10
Ja tanken är att sidan (sidorna) till en början ska vara lokala och därigenom vara väldigt informationsrik om just en specifik stad för att kanske senare bli en stor rikstäckande med underavdelnngar på det lokala planet.
185
Ja, då tror jag på det :)
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
190
Låter som en utmärkt idé, även om den redan finns på en hel del orter. Men hittar men en ort den inte finns på så är det bara att tuta och köra.[br][br]Det stora problemet blir att nå den kritiska massan - ha tillräckligt många som söker lägenhet för att hyresvärdarna skall orka bry sig om att annonsera där och tillräckligt många hyresvärdar som annonserar för att bostadssökande skall titta där.
10
Det finns ju som sagt redan motsvarande sidor i städer där jag tänkt sidan ska finnas. Men så gott som alla ser ut som Yahoo och min idé är att min sida ska vara en google utseendemässigt.[br]Hyresvärdar ska aktivt sökas upp och kostnadsfritt få annonsera. Då tror jag det kan locka träffar till sidan.[br]eller?
2360
37
Även sommarstugor finns det folk som vill hyra ut. I dagsläget tror jag man får tjäna 8´men det kommer förmodligen att mångdubblas när man upptäcker att fler utlänska personer vill semestra här och att vinsten för staten blir mer än att strypa denna verksamhet för privatperson.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
219
1
Hyra stuga-sajter finns det ett uppsjö av. Både de som ombesörjer allt ang uthyrningen till de sajter som bara annonserar och låter hyrare och uthyrare göra upp själva.
2360
37
Även när det finns en uppsjö av företag gäller det att göra det bäst. Om jag skulle ha resonerat som som du sod skulle jag inte ha drivit företagsinredning i mer än 30 år för det fanns minst 100 sådana företag till i Stockholm.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
219
1
Om jag säger så här.....Jag hyr ut våran stuga genom dessa sajter. Det finns en massa och de flesta är gratis. [br]Jag annonserar gärna på en till...om den är gratis![br][br]Jag tror att det är svårt att få lönsamhet om inte någon kommer med en annorlunda stugsajt...nya ideér och inte bara en massa databas.[br][br]Det finns också så många stugsajter som gör försök och försvinner snabbt sen ligger en massa gammalt kvar som inte stämmer. Sajter som inte uppdateras.[br][br]Sajter som inte vänder sig mot turism utan rena studetlägenheter tror jag däremot skulle fungera utmärkt. [br][br][br]
2360
37
Vad är det som säger att dessa stugor inte kunde passa studenter Turism är ofta när inte skolor är igång så hyr ut din stuga då också istället för att den ska stå tom 9 mån?
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
219
1
Sådana här frågor har jag jobbat med i snart 15 år nu.[br]När jag pratar stuguthyrning är det stugor på landet som jag har i tanke....[br]Bo på lantgård, stugan vid havet, stugan med röda knutar, Villan med sjöutsikt m.fl[br][br]När folk (framförallt utländska) ska hyra stuga ska standarden vara (ganska) hög. Saltkråkans hus är idylliska att se på men inte många som vill hyra. (om de inte har mordern standard) Det är idag mer eller mindre ett måste med WC inne, el, tvättmaskin, ordentliga sängar. Många stugägare förstår inte det och sen undrar dom varför de inte får uthyrt. Många föredrar att stänga igen sina stugor på vintern än att hyra ut. [br][br]Det är inte många studenter som vill hyra en stuga och pendla minst 3-5 mil per dag.[br]De vill bo där det "händer" Ha internetuppkoppling m.m. [br][br]Jag har jobbat i många år med olika projekt genom länstyrelsen för att förbrättra turismen på landsbygden. Jag säger inte att inga studenter vill hyra stuga på landet eller att inga stugägare vill hyra ut på vintern. Jag säger bara att jag inte tror på [color=red][b]lönsamheten [/b] [/color] att ta fram en sajt att förmedla stugor till studenter. [br]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.