Pensionär - Företagare

2360
37
Varför finns det inte som egen rubrik. Det finns ingen grupp som har så mycket att tjäna på att starta eget som pensionärer. Jag har tittat på detta under 5 års tid och det verkar bara bli bättre och bättre så om någon skulle starta skulle det var de.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
1616
4
Jo det borde finnas. Men egentligen är det ingen större särskiljning från företagande bortsett från pensionsgrundande faktorer och trygghet. [br][br]Tänk man kan ha trygghetslarm nästan* gratis utan att behöva teckna avtal med vaktbolag.  :-D[br][br][br][size=7pt]*Telebolagen tar ut en dold avgift (bortsett från den fasta kostnaden) om några ören för uppringning inbyggd i trygghetslarm till egen telefon som sker en bestämd tid varje dag. Detta är inget som anges offentligt. Detta är det finstilta men finns inte med i den spec pensionärerna får. Syns bara om man noggrant kontrollerar räkningen från telefonbolagen. Varken telebolagen eller leverantören bakom trygghetslarmet vill kännas vid avgiften.[/size]
Må väl!
2360
37
Dessa 2 fakta Mojo tillhör grunden för start av företag men bara en bråkdel  av vad man kan erbjuda dessa personer.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
822
48
[quote author=lars arenander link=topic=2756.msg11612#msg11612 date=1188419318][br]Varför finns det inte som egen rubrik. Det finns ingen grupp som har så mycket att tjäna på att starta eget som pensionärer. Jag har tittat på detta under 5 års tid och det verkar bara bli bättre och bättre så om någon skulle starta skulle det var de.[br][/quote][br][br]Det skulle funka med en egen rubrik men det är bättre att inte gruppera in människor. Snart får vi annars ha en rubrik för alla grupper så ingen känner sig kränkt och ledsen  :mrgreen:[br][br]Men visst borde fler pensionärer starta eget!  :)[br]Hörde statistik om hur länge människor lever efter att de gått i pension. De som hade en målsättning med vad de skulle göra efter 65 (t ex starta ett företag) levde i snitt i 20 år till. De som hade själva pensionen som målsättning levde i snitt 3-4 år.
2360
37
I övermorgon blir jag pensionär men inte 65 utan mindre. Jag drar själv nytta utav vad jag lär ut. Mina planer sträcker ca 30 år framåt i tiden så jag får se till så jag hinner med allt jag ska göra. Jag tror ändå att det skulle vara bra med den rubriken, den sträcker sig över ett så brett fält och det kanske skulle komma synpunkter från fler äldre, kanske med tips från den yngre generationen att forumet finns. Själv har jag inte sett några inlägg från äldre och jag vet i viss mån varför.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
205
1
Jag får be att gratulera till pensionen, Lars! :)
1616
4
Även mina hjärtliga gratulationer tillsänds dig Lars![br][br] :bravo
Må väl!
91
:bravo från mig med.[br][br]Att vara äldre behöver inte betyda att man är gammal i sinnet :P
www.allhjalpen.se
68
Hej,[br][br]Vi vill också passa på att gratulera dig Lars. [br][br]Mvh, Micke och Patrik  [br]
"Innovators and creative geniuses cannot be reared in schools. They are the men who defy what the school has taught them." - Ludwig von Mises
2360
37
Tack ska ni ha. Livet som pensionär och företagare startade direkt och natruligtvis alldeles för tidigt på morgonen. Abi Design heter mitt gamla företag. som jag startade på 60-tlalet med ett par avbrott. Några kanske känner till signaturen Abidesign.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
1616
4
60-talet var för tidigt för mig Lars! JAG startades 24 oktober 1972 ;-)[br][br]Finns Abidesign kvar?
Må väl!
2360
37
Signaturen var på nästan 800 inlägg i Starta Eget man skrotade det och alla mina inlägg försvann men jag har närmare 400 kunder därifrån som inom kort får ett besked ifrån mig  vad jag kan hjälpa dem med. Eftersom jag gav dem nycklar för att starta ett bra företag så kommer jag följa upp det och se om några där vill ha vidare tjänster. Det blir en hektisk vecka. Jag var även mentor för en person som det går bra för.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
162
Jag har företag och tänker ha det efter pensionering.
2360
37
Som företagspensionär känner jag mer på hugget än nånsinn. De som starar upp som pensionär har det bättre förspänt än yngre men man måste läsa rätt mycket för att finna alla fördelar. Signaturen Abidesign har jag inte använt på ett tag utan har en annan.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
162
För många blir det ju nästan tvunget att jobba efter pensioneringen.[br]Och man kan byta lite inrikting om man har haft fysiskt tungt arbete.[br]Själv har jag sedan en tid gett mig mer och mer in på Internetrelaterade[br]Företagsideer och det går sakta men säkert framåt.[br][br][br][quote author=lars arenander link=topic=2756.msg17941#msg17941 date=1209662330][br]Som företagspensionär känner jag mer på hugget än nånsinn. De som starar upp som pensionär har det bättre förspänt än yngre men man måste läsa rätt mycket för att finna alla fördelar. Signaturen Abidesign har jag inte använt på ett tag utan har en annan.[br][/quote]
2360
37
Gammalt inlägg som har än mer aktuellitet idag samt förbättring för pensionär som startar upp. Mina snart 4 år som förtida pensionär blev ett uppsving. Man får visserligen något mindre vid 65 års ålder men uträknat på tidsperpektiv har det varit ett klipp utan like för mig.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
162
Ja jag är inget räknesnille och har inte lyckats räkna ut vad man "förlorar" på att gå tidigare.[br]Men jag tänkte att om man går tidigare och sätter in dom pengarna på banken.[br]Eller i fonder, aktier, eller köper guld för dom slantarna. Så skulle man väl inte förlora på det. Och skulle man dö i förtid, så finns ju pengarna till mina efterlevande.[br][br]Jag kommer att ha minimipension, så det är vilket fall som helst inga jättesummor det rör sig om.[br][br][br][quote author=lars arenander link=topic=2756.msg38011#msg38011 date=1296642753][br]Gammalt inlägg som har än mer aktuellitet idag samt förbättring för pensionär som startar upp. Mina snart 4 år som förtida pensionär blev ett uppsving. Man får visserligen något mindre vid 65 års ålder men uträknat på tidsperpektiv har det varit ett klipp utan like för mig.[br][/quote]
2360
37
Exakt, du är en sådan person som skulle göra ett klipp. Med ekonomistyrning kan man komma långt.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
162
[quote author=lars arenander link=topic=2756.msg38024#msg38024 date=1296644312][br]Exakt, du är en sådan person som skulle göra ett klipp. Med ekonomistyrning kan man komma långt.[br][/quote][br][br]Tack du har påverkat mig i rätt riktning. jag fyller 61 i år, men nu har dom väl höjt gränsen till när man får gå till 62.
2360
37
Det har jag inte hört, kanske det är ett förslag. Själv gjorde anmälan ett par månader innan och har kunnat kvitter ett par hudra tusen sedan skatt dragits. Med andra ord rena lottovinsten.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
162
[quote author=lars arenander link=topic=2756.msg38028#msg38028 date=1296644978][br]Det har jag inte hört, kanske det är ett förslag. Själv gjorde anmälan ett par månader innan och har kunnat kvitter ett par hudra tusen sedan skatt dragits. Med andra ord rena lottovinsten.[br][/quote][br][br]Nja det stod i nåt besked jag fick, om jag gick när jag var 62 så skulle jag få si å så mycket i månaden. Och sen vad jag skulle få som slutpension vid 65.[br]Men eftersom som jag kommer att ha lägsta möjliga pension så är det ju inga stora summor det rör sig om. Utan jag får leva ihop med min frus pension.[br]Och fortsätta att jobba. Och höja avkastningen på passiva inkomster från IM.
2360
37
Självklart blir det lite avdrag men ta ut redan vid 61 år i ditt fall och då redan från första månaden, du får ju vinst varje månad i 4 år. Om det nått jag jag lärt är att ta ut direkt innan man ändrar system.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
162
[quote author=lars arenander link=topic=2756.msg38056#msg38056 date=1296688988][br]Självklart blir det lite avdrag men ta ut redan vid 61 år i ditt fall och då redan från första månaden, du får ju vinst varje månad i 4 år. Om det nått jag jag lärt är att ta ut direkt innan man ändrar system.[br][/quote][br][br]Ja så får det bli, tack för att du hjälpte mej att avgöra. :-)[br]Kanska e dags att börja ta ut pensionsförsäkringen också.
2360
37
Självklart, själv gjorde jag de så snabbt jag kunde, allt på en gång. Att låta dessa pengar förvaltas av klåpare som ger negativ ränta är dumdristigt.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
162
[quote author=lars arenander link=topic=2756.msg38060#msg38060 date=1296723562][br]Självklart, själv gjorde jag de så snabbt jag kunde, allt på en gång. Att låta dessa pengar förvaltas av klåpare som ger negativ ränta är dumdristigt.[br][/quote][br][br]Ja det är nog rätt. Ska stoppa dom i min madrass istället. :-)
2360
37
Varför inte ta dessa pengar och förkovra dig på en mässa någonstans i världen. Det finns galet mycket man hittar inom de mest skilda områden om man har ett öppet sinne.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
162
[quote author=lars arenander link=topic=2756.msg38089#msg38089 date=1296835318][br]Varför inte ta dessa pengar och förkovra dig på en mässa någonstans i världen. Det finns galet mycket man hittar inom de mest skilda områden om man har ett öppet sinne.[br][/quote][br][br]Jag är ju inom smyckebranchen sen över trettio år. Har själv stått på många grossistmässor och sålt. Och besökt en hel del. Åker en del till Thailand och handlar. Importerar även från China.[br]Parallelt med det har jag åkt på heltid på Marknader, festivaler, och hantverksmässor.[br][br][br]Håller dock på att trappa ner det lite. arbetar nu lite med Internetmarknadsföring, och fortbildar mej inom detsamma.[br][br]Det är ju ett intressant område och man kan jobba varifrån man vill.[br]Och man kan skaffa billig arbetskraft tex från Phillipinerna som gör tråkjobbet.[br]Och det sliter mindre på kroppen. :-)
2360
37
Det är en hel del som precis som jag är en del i Riga/lettland där man driver mindre verksamhet som pensionär på deltid. Med rätt koncept mycket lönsam verksamhet.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
162
[quote author=lars arenander link=topic=2756.msg38092#msg38092 date=1296848650][br]Det är en hel del som precis som jag är en del i Riga/lettland där man driver mindre verksamhet som pensionär på deltid. Med rätt koncept mycket lönsam verksamhet.[br][/quote][br][br]Ja du kan ju Lettiska har jag förstått.
2360
37
Min 8-årige son kan det flytande och får tolka åt mig emellanåt, däremot min hustru är en av mycket få auktoriserade svensk-lettiska tolkar i Sverige så jag ser ju hur det expanderar med kontaker över gränsen.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
162
[quote author=lars arenander link=topic=2756.msg38102#msg38102 date=1296864608][br]Min 8-årige son kan det flytande och får tolka åt mig emellanåt, däremot min hustru är en av mycket få auktoriserade svensk-lettiska tolkar i Sverige så jag ser ju hur det expanderar med kontaker över gränsen.[br][/quote][br][br]Det är ju kanonbra. Jag lär få ta hjälp av min dotter när jag ska spinna artiklar på Engelska till artiklar till hemsidor och artikeldatabaser, så länget tills jag kommer igång med Phillipinsk arbetskraft.[br]Jag är nämligen rätt kass på att skriva på Engelska.
2360
37
Den 16.2.2011 var den första gången jag var på ett pensinärsmöte (ca 100 st) var där och jag presenterade möjligheten med start samt var jag kunde nås för mer info. Tyvärr har ingen ännu hört av sig. Jag ska berätta om det sker någon förändring. Det är nästan frustrerande att veta att man går där med bra kunskaper som man skulle kunna dyga ut pensionen med utan större svårighet. Statsministerns vädjande har tydligen inte slagit rot ännu. Även redaktionen här skulle ha en rubrik med pensionärsföretagare. Jag har sagt det förr och nu igen ett antal år senare.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
162
Nja, det finns väl en liten barriär, den ålderskategorin är väl inte lika mycket hemma på datoranvändning som ungdomar.[br][br]Men visst vore väl en pensionärstråd vara bra här också.[br]Eller som jag har studerat lite någon form av medlemssajt bara för pensionärer och företagande.[br][br]Det börjar ju dyka upp en del pensionärsuthyrningsföretag på nätet nu.[br]Och det kunde ju vara en affärside att starta nåt liknande om man bor på en ort där det inte finns.
2360
37
Språk skulle kunna läras ut till de som vill åka till..............[br][br]Hantverk till de som vill lära sig ett utdöende sådant, vad är bättre än en pensionär med lite tid och ett helt livs kunskap som annar går helt förlorat istället för att starta företag.[br] Själv har jag ytterligare en sak på gång som många kommer att få mycket glädje av om jag får som jag vill.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
162
[quote author=lars arenander link=topic=2756.msg38727#msg38727 date=1299276185][br]Språk skulle kunna läras ut till de som vill åka till..............[br][br]Hantverk till de som vill lära sig ett utdöende sådant, vad är bättre än en pensionär med lite tid och ett helt livs kunskap som annar går helt förlorat istället för att starta företag.[br] Själv har jag ytterligare en sak på gång som många kommer att få mycket glädje av om jag får som jag vill.[br][/quote][br][br]Spännande. En trend jag väntat på som motpol till alla köpcentrum mm[br]är, [br]"Den allra högsta lyckan är att bo i stan – men att leva som en lantis. Rurbanism kallas den senaste livsstilstrenden som sveper över världen".[br][url=http://www.va.se/nyheter/2011/03/04/grona-vagen-har-flyttat-in-till-stan/]http://www.va.se/nyheter/2011/03/04/grona-vagen-har-flyttat-in-till-stan/[/url][br][br]Jag har länge haft en liten tanke på att öppna nån sida/blogg/medlemssite[br]om nåt liknande. Kanske typ fattigpensionär, spartips, återvinn, mm.[br][br]Har bara haft svårt att se var lönsamheten skulle komma ifrån.
25
1
Nej, det är fortfarande vid 61 man kan gå i pension...
2360