Starta eget som fotograf!

2
Jag köpte för ungefär ett år sedan en digital systemkamera av en vän. Nu när som helst ska jag uppgradera mig till en värre kamera, och funderar på att köra igång något eget.

Jag planerar att köpa en studio (några stora blixtar, softboxar och en vit bakgrundsduk) och försöka med något som liknar "modell för en dag". Funderar på att ta runt tusenlappen för en timma, och då få kanske 5 - 10 retuscherade bilder plus orginalfilerna på en DVD skiva med sig hem. Samma sak gäller ju självklart bröllop eller liknande då en studio ofta är portabel.

Sen vill jag gärna inte hyra en lokal i lilla staden jag bor i, utan tänkte mer i en större stad som sthlm, göteborg, jönköping eller liknande.. Finns det några alternativ på lokal? Kanske kan hyra sig in på någon lokal bara över några dagar till att börja med?

Säg gärna vad ni tycker!
SM Medaljör i Wakeboard | Förstaplats på Swedish Wakeboard Series
2360
37
Kameran från förra året kan användas i verksamheten. Om du har kvitto på den är det ännu bättre. Om du inte har ett företag kan det vara bra med en enskild firma, och under vissa förutsättningar är din bransch bra ur flera synviklar. Jag har själv varit hjälpfotograf åt en tidningsman, filmat och fotograferat sedan början på 60-talet gjort en miljöfilm för ungdomar. samt umgåtts med en hel del andra fotografer, men som alltid det är slitsamt ofta.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
2
[quote author=lars arenander link=topic=2687.msg11146#msg11146 date=1187260354][br]Kameran från förra året kan användas i verksa....[/quote][br][br]Ja, det är klart. Fast jag ska ju nu sälja min kamera för att jag tänkt köpa en ny. Fotografering är ju en stor hobby för mig också. Det första jag skrev kanske inte var så jätterelevant på det sättet. Men tack för tipset. Jag har tänkt mig att köra igång ltd eller liknande, för jag känner att jag personligen inte vill ha det ekonomiska ansvaret. Vill hellre ha en trygghet där.
SM Medaljör i Wakeboard | Förstaplats på Swedish Wakeboard Series
2360
37
Liknande kan vara ett lettiskt bolag. Det heter SIA och är helt fantastiskt.  Själva har vi ett SIA"ARENANDER"  som vi snabbt utvecklar. Lettland verkar förstå sig på företagare men så ha man ju väntat från 1920 till 1991 på att få möjligheten och den har man tagit till vara.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
2066
2
Kolla in [url=http://www.fotosidan.se]www.fotosidan.se[/url] mycket information och många kunniga fotografer (amatörer som proffs). Det finns flera "fotokollektiv", som hyr gemensam lokal. Sök lite i forumen om det är intressant.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.