Åtta av tio investerare anser att bedömningen av tillväxtföretagarenär den avgörande faktorn vid ett beslut om att investera i ett ungt tillväxtföretag. Om Du som företagare står i begrepp att söka riskkapital, bör Du först och främst ta ställning till om riskkapital är en lämplig finansieringsform.

{sidebar id=15}Det är tillväxtföretagarna som investerarna är intresserade av. Söker Du riskkapital måste Du vara inställd på tillväxt, samt på att dela med Dig av Ditt ägande och Din kontroll över företaget. Även Din roll som företagsledare kan komma att förändras med tiden, allt eftersom Ditt företag får nya delägare och kraven på hur företaget ska ledas förändras. 

Att skaffa riskkapital innebär också att Du får nya kompanjoner som Du ska samarbeta med under åtskilliga år.

Denna skrift försöker att enkelt och kortfattat redogöra
för hur investerarna på riskkapitalmarknaden värderar tillväxtföretag som befinner sig i ett tidigt skede av sin utveckling, då bland annat bristen på historiska resultat försvårar användandet av vedertagna värderingsmodeller.

Skriften försöker också förmedla några goda råd inför Dina första möten med investerarna.
Skriften hade inte kommit till utan hjälp från ett stort antal investerare. Ett hjärtligt tack till alla som har medverkat! Skriften har sammanställts av Erik Melin, Andersson & Melin AB, i samarbete med Anders Kuikka, EIM Scandinavia AB.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
1 kommentarer
anders storlom
2014-06-03 21:51
Alltjämt en grundläggande och fundemantal bok satt värdera företag i tidigt skede
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.