För företagare är konkurrensen idag hård och tiden knapp. Alla minuter räknas för att inte bara generera pengar utan också affärsmöjligheter. Att flygen är i tid blir på så vis essentiellt för företagare då de annars kan förlora stort; är planet för försenat kan det innebära missade möten. Ibland går det inte att omboka ett nytt möte och din resa kan därför vara förgäves, likaså företagets utgifter för resan.

- Ett försenat flyg kan kosta företag tusentals kronor; hotellen kan behöva ombokas, likaså transport, flyg och möten. Ett försenat flyg kan på så vis vara förödande för företaget, förklarar Thomas.

Men det behöver inte bli lika dyrt som man tror menar Thomas.

- Genom att du får koll på dina rättigheter kan du få tillbaka en viss del av dina pengar. Ett försenat flyg kan innebära att du har rätt till en kompensation på mellan 2 200 kronor till 5 200 kronor, berättar han.

Nya tider nya rättigheter

Sommaren 2014 förenklas dessutom chanserna till att få ut kompensation för sina och företagets förluster menar Thomas.

- De nya reglerna gör det svårare för flygbolagen att bortförklara förseningar. Exempelvis kommer inte problematik med flygets funktionalitet längre att klassas som en extraordinär orsak utan istället som ett driftfel, vilket gör att kompensationen gäller för fler fall än tidigare, fortsätter han.

Drabbas ett flyg av något extraordinärt är det heller inte resenären eller ditt företag som ska stå för kostnaden av hotell; flygbolagen är numer skyldiga att betala för minst 5 nätters övernattning.

- Det många resenärer gör fel i är att de accepterar en matkupong som kompensation istället för att kontakta gaten. Boka om ett nytt flyg snarast möjligt och höra efter vilka dina kompensationsmöjligheter är. Genom att se en flygresa som vilken produkt som helst och ställa högre krav kan därför många företagare minska sina förluster för det där missade affärsmötet, tipsar Thomas Lööw.

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.