Vill du ha fler kunder till ditt företag genom att nå ut till dem på nätet? Då är Sökmotoroptimering eller SEO något för dig. Med en effektiv Sökmotoroptimering kan man öka antalet besökare på sin sida vilket i sin tur ökar antalet kunder. 90% av alla klick sker på startsidan så frågan är: Syns du?

Konkret exempel

Det sker varje månad 22 200 sökningar på sökordet ”surfplattor”. Syns du på startsidan får din hemsida i snitt 10% av klicken. Detta ger dig 2 200 besökare varje månad som söker efter just det du erbjuder – surfplattor. Vi räknar lågt och säger att 4% av dessa sedan också går hela vägen till färdig kund, då har du 88 nya kunder i månaden. Vad hade det inneburit för dig?

Gäller detta för samtliga nischer?

Den exakta sökvolymen varierar mellan sökorden. Men generellt sett är sökvolymen oftast högre än förväntningarna. Väljer du samtidigt ut ett par sökord som passar ditt företag ökar sökvolymen och antalet avslutade köp ökar.

Vad kostar detta då?

Man brukar säga att det kostar från 10 kr per sökord och dag, dvs. ca 300 kr i månaden per sökord. Men på svårare sökord ökar priset. Exempelvis hade ”surfplattor” kostat närmre 90 kr per dag. Jämför man däremot 90 kr och dag mot i snitt 3 nya kunder per dag är det nästan gratis.

Fördelar med denna typ av försäljning

Det är en långsiktig satsning och den är den absolut mest kostnadseffektiva kanalen för att öka försäljningen online. Viktigt att tänka på är att detta gäller oavsett om du endast har en lokal butik, flera butiker och/eller en e-butik. En seriös leverantör hjälper er hitta de sökorden som kommer öka er onlineförsäljning.

Hur vet jag att det är bra för mig?

Mitt tips är att ni kontaktar ett sökmotoroptimeringsföretag. Var hittar man dem då? Ni väljer förmodligen att googla och då kan ni bland annat finna företag som erbjuder en kostnadsfri sökordsanalys. På så sätt kostar det inget att få reda på om det är bra för dig eller ej.

2 kommentarer
Nils Fridlund
2014-04-08 11:43
Hej!

Tack för din kommentar.

Hittar inte den exakta URLen där jag hämtade siffran. Men en artikel från 2009 (det har ökat), har du här http://hugin.info/134112/R/1337511/318734.pdf.

Sen är det såklart så att man inte Googlar innan man köper mat eller liknande. En gräns på kostnad för att räknas som vara/tjänst varierar lite mellan olika undersökningar.
Se mer...
0
Benjamin
2014-04-08 11:32
Källa på att 91% googlar innan köp?
0
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.