- Vikten av att synas -

35
Jag har startat en liten biverksamhet till mitt företag Enkelsidan Webbdesign
( www.enkelsidan.se )

Min nya verksamhet handlar om att sälja och ge bort gratis hemsidemallar. Tanken är att många ska lockas av gratis mallar för Joomla, WordPress och CSS. En del reklamintäkter räknar jag med också.

Innan jag startade igång webbsidan hade jag optimerat den för sökmotorerna, och det är det jag vill betona i detta inlägg. Redan efter några dagar har jag mellan 50 och 80 besökare på hemsidan varje dag.

Adressen till sidan är: www.webbmax.se

Prova att söka på Google med söktermerna:

"hemsidemall wordpress blogg"
...eller
"gratis hemsidemall joomla"

...så ser du vilka topplaceringar man kan få bara efter några dagar om man har gjort en riktig sökmotoroptimering av hemsidan.
35
Nu är jag uppe i runt 250 besök per dag. Jag har också gjort en engelspråkig sida med templates (hemsidemallar) för Joomla (CMS) och där ligger jag på 100 besök per dag. www.templateswell.com[br][br]Det är mycket enklare än jag trodde faktiskt, att nå höga placeringar i sökresultat på google. Om jag själv skulle vilja ha en gratis joomla mall skulle jag söka på "gratis joomla template" eller "free joomla templates" och det visar sig att många söker på just de fraserna och jag får många besök![br][br]testa själv att söka och se var sajterna hamnar i söklistan[br][br]www.webbmax.se[br][br]www.templateswell.com
2360
37
Även jag har en hemsida som är passiv men närmare 3000 personer har tittat på den och senast för några dar sedan var det en person från andra sidan atlanten som kommer att besöka mig för att köpa lite fototavlor av fd fjällfotografen Sven Hörnell, bilder som finns inlagda på flysverige.nu. Huvudpersonen i boken jag ger ut finns även på bild där + den kyrkan i Gamla stan i Riga där jag gifte mig 1996. Riga en fd. svenskstad som var störst i i svenska riket en gång i tiden och som är 50 år äldre än Stockholm.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
118
1
Kul att du lyckas med SEO![br]Men synd att du har totalt bombarderat din sida med massa reklam som sänker trovärdigheten. Det blir en negativ massreklam för min del, de blir så mycket att jag inte kan fokusera på vad reklamen egentligen erbjuder. Välj några få och placera strategiskt, både ur användar- och effektivitetsperspektiv.
Jobbar på att förverkliga drömmar.
35
[quote author=digoutyoursoul link=topic=5477.msg26859#msg26859 date=1247036573][br]Kul att du lyckas med SEO![br]Men synd att du har totalt bombarderat din sida med massa reklam som sänker trovärdigheten. Det blir en negativ massreklam för min del, de blir så mycket att jag inte kan fokusera på vad reklamen egentligen erbjuder. Välj några få och placera strategiskt, både ur användar- och effektivitetsperspektiv. [br][/quote][br][br]Hej, och tack för din synpunkt! Du är inte den förste som påpekar detta. Jag har insett detta och jag kommer att minska ner på reklamen och/eller framställa den som länkar istället. Det är ju faktiskt nästan ingen som klickar på annonsbilderna heller, så det fungerar inte som jag hade tänkt. :-X
118
1
Ditt problem med reklamen är att den inte är sammanhängande i formen. De blir väldigt jobbigt att fokusera - visa saker är stiliga (t.ex flashden.net-bannern) och andra är fruktansvärda (t.ex round-off imagecorner). Man får känslan av att reklamen ENBART finns där för att DU ska få till några klick, inte att BESÖKAREN ska få ut någonting av det! Varför ska jag klicka på en ful gif-animation om hur man rundar hörnen i photoshop? Besökaren får ingen förklaring av dig = reklamen är där bara för att.
Jobbar på att förverkliga drömmar.
35
[quote author=digoutyoursoul link=topic=5477.msg26861#msg26861 date=1247046511][br]Ditt problem med reklamen är att den inte är sammanhängande i formen. De blir väldigt jobbigt att fokusera - visa saker är stiliga (t.ex flashden.net-bannern) och andra är fruktansvärda (t.ex round-off imagecorner). Man får känslan av att reklamen ENBART finns där för att DU ska få till några klick, inte att BESÖKAREN ska få ut någonting av det! Varför ska jag klicka på en ful gif-animation om hur man rundar hörnen i photoshop? Besökaren får ingen förklaring av dig = reklamen är där bara för att.[br][/quote][br][br]Jag förstår vad du menar, jag ska göra om det hela så fort jag hinner. Kolla min nya blogg - där finns inget som irriterar. Vad tycks?[br][br]http://mallbygge.web.surftown.se/[br]
118
1
Den var ju ganska mycket mer behaglig för ögonen! ;-)[br][br]Lycka till med affärerna!
Jobbar på att förverkliga drömmar.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.