Vad är viktigt i valet av webbyrå?

35
Det vore intressant att veta vad folk tycker är viktigt när man ska anlita en webbyrå för att få hjälp med en hemsida till sitt företag.

Samuel Liljekvist
http://www.enkelsidan.se
1165
Jag tycker du har glömt det viktigaste. I nästan alla situationer som involverar köp - sälj så är förståelsen för varandra viktig. Säljaren måste förstå vad köparen vill ha, och berätta vad som krävs för att nå dit i form av tid, uppgraderingar och pris.[br][br]Köparen måste i sin tur förstå vad säljaren menar. Eftersom kunden alltid har rätt, är det upp till säljaren att lägga sig på en nivå där köparen förstår, om så är rimligt. [br][br]När man förstår varandra, kan man dansa tango, skriva avtal och börja jobba. [br][br]Men av det du nämner ovan så är nog bra referenser det vitkigaste. Bra är sådana som jag känner på ett eller annat sätt.
35
Tack för synpunkter! Kanske skulle lägga till en punkt om "Tydlighet med vad man får"
1165
Ja, en sådan punkt tror jag är viktig.
39
Jag tror förståelse, pris och personkemi är de tre viktigaste ingredienserna för att kunna driva en webbyrå bäst (som du kan påverka). Annars är nog kontaktnät det allra viktigaste, i alla fall om man vill åt de större kunderna.
1616
4
Du har tre viktiga faktorer egentligen kan man inte välja en.[br][br]Pris - Det spelar ingen roll om du är dyr eller billig ger du tydligt pris vad det kostar per timma eller per avsedd färdig lösning inom ramen av en specifik kravspec så har den presumtiva en referens att hänga upp på.[br][br]Tydlig kontaktperson - som är lätt att få tag i och som man kan samarbeta med, de flesta webbprojekt blir mer eller mindre samarbeten då man bollar sig fram mellan tyckande och smak, teknik och behov.[br][br]Referenser - Att ha bra exempel på utförda projekt, vem är kunden och vem är kontaktperson hos kunden för att kolla upp hur tidigare samarbete förlöpt.[br]
Må väl!
305
2
Håller med Mojo, borde funnits flervalsfunktion :)
640
5
Hej! [br][br]Att ni förstår och framför allt har ett intresse av att få fram det budskap jag vill föra fram på min hemsida. [br][br]Ni borde alla studera försäljning eftersom en hemsida alltid, utan undantag är till för att sälja något. [br][br]Priset "bryr jag mig inte om". En dålig hemsida kan kosta mig massor med pengar varje dag i förlorade affärer och en bra kan hjälpa mig tjäna pengar varje dag.[br][br]Personkemi är precis som andra säger viktigt. Byggde en gång en sajt som just handlade om försäljning. Webbyrån la in lite text för att visa hur det skulle kunna se ut och i texten stod det allmänt nedlåtande information om just säljare och deras yrkesval. "Kom och köp en damsugare av mig" etc.  Grrrrr Vi klickade inte alls som ni förstår och jag avslutade samarbetet 20 sekunder efter jag såg detta. [br][br]Uppföljning skulle vara bra. En webbyrå som efter en tid följer upp vad som händer och ser till att det blev som man tänkt skulle vara fantastiskt. Låt säga att jag vill ha in intresseanmälningar från potentiella kunder och 70% av alla besökare lämnar sajten efter att ha fyllt i halva formuläret. Då borde man kanske göra något åt detta problem. Jag som beställare kanske inte har en aning om att detta händer och ingen aning hur man kan åtgärda det hela. Det borde en proffsig webbyrå däremot ha koll på. [br][br]MVH[br][br]R

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.