Ingen föds till vinnare däremot så tränar och förebereder sig vinnare mer än andra. De skyller varken på inre eller yttre omständigheter istället tränar de tills de blir en vinnare och når sina mål. De har också koll på sin attityd för de vet att det inte är hur man har det utan hur man tar det som är det viktiga.

Det är viktigt att vi startar dagen med en positiv känsla eftersom den känslan sedan sätter standarden för resten av dagen. Forskning visar att även ett leende har positiva effekter på oss så redan innan du stiger ur sängen kan du själva skapa må bra känslor i kroppen genom att le stort.

Hjärnan kan inte skilja på fantasi och verklighet och det är därför det är så kraftfullt att visualisera, dvs. att i förväg uppleva sin framtid innan den har hänt. Med hjälp av visualisering kan du mentalt förbereda dig att lyckas i en situation som du har framför dig. Detta görs i ett avslappnat tillstånd genom att du använder dig av så många sinnen som möjligt för att skapa de bilder, tankar och känslor som du vill ska leda dig i framtiden. Eftersom minnet av framtiden lagras i vår hjärna så skapar detta en inre motivation som hjälper oss att nå våra mål.

Guldkorn, det är viktigt att du lär dig att hitta guldkorn i din vardag, varje dag. Detta är ett sätt att vänja hjärnan att fokusera på positiva saker. Innan du går och lägger dig, fundera i 5 minuter på en positiv sak som har hänt dig idag och skriv sedan ned det i en bok.

Jämförelse, många av oss har en tendens att ständigt jämföra oss med andra. Problemet när vi gör det är att det alltid kommer att finnas någon som är bättre än oss. Även om det inte sker idag så blir det kanske imorgon eller i nästa vecka. Att konstant jämföra sig med andra blir i längden både tröttsamt och kräver mycket energi. Välj istället att bara jämföra dig med dig själv. När du jämför dig med dig själv så är det också lättare att se dina resultat.

Trigger, du har säkert sett idrottsmän använda triggers genom att t ex slå på låren innan de ska hoppa höjdhopp. Inom mental träning använder vi oss av triggers även i vardagen för att nå resultat, dvs. vi använder en signal för att automatiskt kunna ta fram rätt tankar, känslor och inre bilder.

En trigger ska vara lättillgänglig, t ex sätta ihop tumme och pekfinger eller ha ett gummiband runt handleden. Varje gång du har en positiv tanke, gör något som du är stolt över, presterar något som du inte har lyckats med tidigare osv så sätter du ihop tumme och pekfinger eller snäpper till med gummibandet. Detta skapar en må bra trigger som du sedan kan använda både i arbetet och privat.

Många företag använder sig idag av mental träning som en metod för att skapa en bättre arbetsplats för sina anställda. Den utvecklades däremot inom idrotten och har sedan dess spridit sig till övriga områden i samhället. Mental träning är en konkret metod med många års klinisk forskning bakom sig. Det är också en av de mest kostnadseffektiva sätten att nå framgång eftersom det hjälper människor att fungera och må bättre.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.