Startsida
av Redaktionen
Redaktionen
Författare på Foretagande.se i Älmhult
91 foruminlägg
1320 artiklar
Till vardags driver hon PR-byrån EditK där hon hjälper sina kunder synas i förtjänade kanaler till skillnad från köpt annonsering. Inriktningen är bred och cirklar runt hälsa, livsstil och entreprenörskap. Hon driver också en agentur för personliga varumärken.

Parallellt gör Edit I huvudet på en entreprenör. Det är en podd om känslor och företagande, vars framtid Fortnox är med och säkrar genom att sponsra. Syftet är inspirera och prata om de alla de känslor som är förknippade med entreprenörskap, inte bara resultat.

– Jag vill skapa en plattform för insikter och igenkänning och jag vill inspirera fler till att få koll på företagande. När jag valde att plocka in en partner var det viktigt att den var relevant för mina lyssnare. Det finns ju inte en företagare som inte behöver ett bokföringssystem eller ett lönesystem, så jag är otroligt stolt och glad att Fortnox backar upp, säger Edit.

Ja, jag vill jobba mer med rådgivning!

Varje vecka gästas Edit av företagare som delar med sig av erfarenheter. Fokus ligger mer på vanliga företag än coola startups. Det kan handla om kvinnor och riskkapital, psykisk ohälsa eller siffer-rädsla. Likviditet är ett kärt ämne.

– Jag pratar sjukt mycket likviditet! säger Edit Künstlicher.

Hur viktigt det är med siffror i allmänhet och aktuella siffror i synnerhet, blev tydligt för entreprenören Edit Künstlicher under pandemi-året 2020.

– Osäkerheten var total. Det blev så fruktansvärt tydligt att det inte räcker med en koll en gång i månaden. Jag måste på daglig basis ha koll på kontot och vad som är på väg in.

Edit digitaliserade den löpande redovisningen av sitt företag redan hösten 2019, men det var under 2020 som fördelarna med att jobba digitalt sjönk in. Idag använder hon betydligt fler timmar till rådgivning än tidigare.

– Numera lägger vi budgeten tillsammans. Vi bollar också pension, semester, utdelningar och nya lagar och regler. Min byråkonsult har full inblick. Vi företagare vill ha rådgivning, vi värderar det högt, säger Edit.

Idag är alla flöden helt digitala och Edit önskar att hon hade digitaliserat tidigare. Enligt henne är fördelarna med att jobba digitalt och samarbeta med en redovisningskonsult många:

  • Fakturor, bokföring och kvitton finns på ett och samma ställe.
  • Digitalisering är lika med ordning och reda för mig. Jag älskar ordning och reda!
  • Det sparar jättemycket tid. Jag sparar flera timmar i månaden. Sjuka mängder tid!
  • En av de bästa grejerna är att jag får inblick i vad som händer. 
  • Säkerheten ökar markant.

Ja, jag vill jobba mer med rådgivning!


Visa kommentarer 0
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.