Skriven av världens mest omtalade författare med över 320 millioner böcker sålda. Paulo Coelho Statistics – WordsRated

Den är super enkelt skriven, det tog bara två veckor att skriva den för Coelho. Budskapen är slående, berättelsen inlevelse rik. Just denna bok har sålt i över 150 miljoner kopior. 

Paulo Coelho talar likaså om "Personal Legend", det jag refererade till som Uppdragsbeskrivning (vårt livs syfte) i en tidigare artikel. Detta är även något som Napoleon Hill talar om i sin bok, som har sålts i över 100 miljoner kopior. 

Mina artiklar är väldigt förenklande av den anledningen att de går ut på att få läsarna söka mer kunskap om ämnen, främst genom de böckerna jag skriver om, men även på nätet.

"Personal Legend" är endast en liten del av vad boken innehåller, fast för mig det viktigaste. Eftersom jag vet att varje människa kan skapa ett syfte i livet. Ingen ger oss det vid födseln, därav varför så många inte har någon. Det gäller att vara proaktiv.

Paulo Coelho tror även på tecken (Omens), där en stor del av boken går ut på att tyda dem för att nå huvudkaraktärens dröm, rikedom. Huvudpersonen är en fåraherde som ger sig ut på en dröm jakt, han följer sitt syfte i livet/sitt uppdrag med tecknen som vägledare.

För att referera till Napoleon Hill så är likheterna slående. Det talas genom berättelser om att vi ska söka rikedomar, samt hur vi gör detta. 

Think and grow rich handlar mer om vårt inre, hur vi hanterar det samt olika sätt och strategier i vår resa framåt. The Alchemist handlar mer om en resa, där faktiskt vi är på väg mot rikedomen i praktisk betydelse. 

Mina tidigare artiklar petade på sådant vi har inombords. Denna artikel vill helst understryka att utföra själva resan. Coelho skriver ingen formula, inga praktiska råd på affärsplaner utan berättar om en fåraherde som helt enkelt sålde allt och gav sig iväg. 

Vad hade hänt om denna unga man inte gav sig iväg? I slutet av boken kommer faktiskt budskapet som allra kraftigast, de absolut sista sidorna. Fast har ni inte läst hela boken först så är det tomma ord.

Det mest chockerande: både två författarna talar om sexuell energi.

Hill talar om att transformera sexuell energi och kärlek till att skapa något nytt, kreativt och skapande.

Coelho talar om att utforska och se sexualitet som något vacker och nyttigt för oss. (Detta i intervjuer med honom, vilka han bjuder på i vissa bok utgåvor).

Läs boken, denna artikel har ingen utmaning i sig utan endast highlightar Coelhos mästerverk.

En annan notering är att ingen lyckas ensam, Hills bok innehåller ett helt kapitel om "Master mind group" och fåraherdens omen förekommer genom människors hjälp. 

Hur växer vi mest som personer? Självklart behöver vi grundläggande självinsikt om våra mål, värderingar, passioner, uppdragsbeskrivningar och självförtroende. Men hur växer vi ännu mer än så? Genom att agera, starta, klara, utföra. Därav betydelsen av denna bok. Genom att omge oss med rätt människor, ett team, en hjälpande hand. Vi behöver bestämma oss, ta beslutet, precis som fåraherden gjorde.

Tack till alla som läser, det är så kul att få dela med mig av mina favoritämnen, de ligger mig varmt i hjärtat och det finns få personer i världen som kan uttrycka sig som Napoleon Hill och Paulo Coelho.

Edgar Sarkayan, lärling av andras läror - Artikel 7

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.