Vi människor är inte riktigt gjorda för att tänka annorlunda och agera på nya sätt. Vår hjärna gör allt för att spara på energi och anstränga sig så lite som möjligt. Vi söker trygghet, säkerhet och ofta en enkel väg för att det ska bli så rätt som möjligt.

Entreprenörskapet går stick i stäv med hur hjärnan vill ha det. Där ska det gå undan, ske på nya kreativa sätt, tas risker och göras annorlunda. Entreprenörskapet är ett sätt att tänka vilket kan användas i många olika livssituationer; då man startar företag, planerar festen för kompisarna, agerar utifrån en nödsituation eller om man vill göra gott för människor.

En del personer är som gjorda för den här typen av tänkande och agerande. Andra personer som vill utveckla sig i en riktning mot entreprenörskapet kan träna upp sig genom kunskap och att bli modiga och något mer risktagande.

Väldigt ofta görs saker komplicerade genom att en speciell terminologi används. I onödan lyfts entreprenörskapet upp på en akademisk nivå, t ex genom att det arrangeras kurser och liknande.

Vi är själva vår största fiende

Jag har personligen alltid varit en fullblodsentreprenör. Det beteendet och den personen jag är visar sig i allt jag gör privat och inom arbetslivet. Något jag har observerat är att varje persons uppfattning om något och hur det fungerar ofta är det som sätter käppar i hjulet. Jag tänker ofta på att en person själv är dess största fiende.

Krångla inte till det

Mitt recept är att hålla saker enkla och att inte krångla till det. Bestäm dig och börja gräv där du står. Vänta inte utan börja nu med en gång.

Utifrån observationer jag gjort från ett halvt yrkesliv inom den här branschen så har jag plitat ner lite text som illustrerats och där slutresultatet blivit en bok.

Pyret som ville förändra världen

Pyret som ville förändra världenBoken är tänkt att vara en tankeväckare med utgångspunkt från entreprenörskaps- och företagarsjälen. Den tar fasta på smarta saker, kreativa lösningar och sådant som kan vara självklart men samtidigt så väldigt svårt. Den här boken är för vuxna men den har förpackats i ett barnboksformat. Boken är den perfekta gåvan, ett tack till gäster och föreläsare och diskussionsmaterial kring fikabordet.

Bokens försäljningsvinst doneras till Funkibator förening vars syfte är att illustratörer och författare med funktionsnedsättning så få in pengar för att kunna trycka nya böcker för barn och personer i utanförskap.

Beställ boken från www.prickenskompisar.se

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.