Det är sant att en bekväm arbetsplats ökar produktiviteten, men motsatsen stämmer tyvärr lika bra. Här är några tips för dig som letar efter rätt inredning till ditt kontor.

Komfort

En av de allra viktigaste faktorerna när man väljer kontorsmöbler är komforten. Även om det går att spara mycket pengar genom att välja billiga möbler bör man aldrig kompromissa med en bekväm arbetsmiljö. Att välja rangliga och obekväma möbler är detsamma som att cementera en obehaglig arbetsmiljö varje dag för dig, dina anställda och dina kunder. Produktiviteten blir direkt eller indirekt lidande för den som saknar en tilltalande arbetsplats, så innan du bestämmer dig, försäkra dig om att möblerna är bekväma för alla inblandade. Det sparar både pengar och ryggar i längden.

Utseendet spelar roll

Något annat som är viktigt när man väljer kontorsinredning är förstås att de ser bra ut och passar bra med resten av kontoret. Möblemanget är en långsiktig investering, så även om det är frestande att välja moderna möbler med trendig design måste man ha i åtanke att de med all sannolikhet kommer att finnas med i några år.

Här beror valet mycket på hur resten av kontoret ser ut; om det är nybyggt kanske moderna möbler passar bäst, medan traditionell design ser betydligt mer attraktivt ut i äldre byggnader. Det finns mycket att välja på i alla prisklasser, så som regel är det inga problem att hitta något som passar perfekt.

Funktion och ergonomi

Inga kontorsmöbler är bra nog om de inte gör vad de ska. Även om priset är rätt och de ser riktigt bra ut är de en dålig investering om de inte fyller sin funktion. Det kan handla om rent praktiska saker som förvaring och hur de passar in i planlösningen, men även sådant som att arbetsytorna är korrekt placerade ur en ergonomisk synvinkel. Ett kontor är trots allt en arbetsplats i första hand och ingen utställning på ett museum. Det är viktigt att inredningen är snygg, men det får aldrig gå ut över funktionaliteten.

Priset

Det behöver knappast påpekas att priset är viktigt vid val av kontorsmöbler. Oavsett modell och kvalitet vill man aldrig betala mer än nödvändigt för sina möbler. Det kan löna sig att jämföra flera olika leverantörer för att hitta det lägsta priset, men det är också viktigt att de erbjuder fleråriga garantier så att man slipper oroa sig för att möblerna ska gå sönder inom ett år eller två.
För att få så bra rabatter som möjligt krävs att man köper in stora volymer, vilket kan vara svårt för det mindre eller medelstora företaget. Ett bra alternativ är då att använda ett färdigförhandlat ramavtal från Visma, som samlar tusentals kunder och på så sätt får mycket bra priser från kända leverantörer av kontorsinredning. Då går det att få maximal rabatt samtidigt som man slipper kompromissa på garantier och kvalitet.

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.