Detta är fortsättningen på "21 situationer där rika människor tänker annorlunda än övriga", börja med del 1 här.

9. Medelsvensson tror att man måste GÖRA någonting för att bli rik. Rika människor tror att man måste BLI någonting för att bli rik

Det är därför människor som Donald Trump kan gå från att vara miljonär till att ha miljarder dollar i skulder och därefter komma tillbaka rikare än någonsin, hävdar Siebold. Medan de stora massorna är fixerade på att göra saker och ting och på att se de omedelbara resultaten från sina handlingar, prövar de riktigt framgångsrika människorna sig fram, lär sig och växer från varje erfarenhet, oavsett om det är en framgång eller ett misslyckande. För de vet att deras verkliga belöning blir att de själva blir en mänsklig framgångsmaskin som så småningom kommer att producera enastående resultat.

10. Medelsvensson tror att man måste ha pengar för att tjäna pengar. Rika människor använder sig av andra personers pengar

De flesta människor är övertygande om att man måste ha pengar för att kunna tjäna pengar, men enligt Siebold är de rika människorna inte rädda för att finansiera sin framtid med pengar ur andra människors fickor. Rika människor vet att om man själv inte har pengar för att ha råd med saker och ting så är det inte relevant. Den viktiga frågan är ”är detta värt att köpa, investera i eller driva vidare”.

11. Medelsvensson tror att marknaderna drivs av logik eller strategi. Rika människor vet att marknader drivs av känslor och girighet

Att investera framgångsrikt på aktiemarknaden handlar inte bara om någon tjusig matematisk formel. De rika vet att de primära känslorna som driver finansiella marknader är rädsla och girighet och de tar med dessa faktorer i alla branscher och trender som de observerar, skriver Siebold. Denna kunskap om den mänskliga naturen och dess överlappande effekter på aktiehandel ger dem strategiska fördelar för att kunna bygga en större rikedom genom en hävstångseffekt.

Lästips: Goda råd om du ska investera i onoterade bolag, aktier och kryptovalutor

12. Medelsvensson lever över sina tillgångar. Rika människor lever under sina tillgångar

På detta sätt lever du under dina tillgångar och utnyttjar den hemlighet som de rika människorna har använt sig av under århundraden: ”Bli rik så du har råd.”

De rika lever under sina tillgångar, inte för att de är så kunniga, utan eftersom de tjänar så mycket pengar att de har råd att leva som kungar och samtidigt ha en kungs rikedom sparad för framtiden.

13. Medelsvensson lär sina barn hur de ska överleva. Rika människor lär sina barn hur de ska bli rika

Rika föräldrar lär sina barn från tidig ålder om en värld som består av ”de som har” och ”de som inte har”, menar Siebold.

Den stora massan menar på att rika föräldrar lär sina barn att se ner på massorna eftersom de är fattiga. Men det stämmer inte, säger han. Vad de däremot lär sina barn är att se världen och verkligheten genom objektiva ögon, alltså hur samhället egentligen ser ut. Om barn tidigt förstår vad rikedom är och vad det innebär, kommer de att vara mer benägna att sträva efter det senare i livet.

14. Medelsvensson låter sig stressas av pengar. Rika människor finner trygghet och lugn i rikedom

Anledningen till att rika människor blir ännu rikare är för att de inte är rädda att erkänna att pengar kan lösa de flesta problem, menar Siebold. Låg- och medelklassen ser pengar som ett nödvändigt ont i livet och som måste uthärdas. Överklassen däremot ser pengar som en stor befrielse och med tillräckligt mycket pengar kan de köpa en finansiell trygghet.

Läs sista delen (15-21) här >>

1 kommentarer
2013-04-17 07:00
När man läser alla punkterna inser man att rika människor inte är så "rika" egentligen. Rika på pengar ja, men vem vill bli rik på andras bekostnad....Hur mår man egentligen då? Jag föredrar att vara Se mer.. När man läser alla punkterna inser man att rika människor inte är så "rika" egentligen. Rika på pengar ja, men vem vill bli rik på andras bekostnad....Hur mår man egentligen då? Jag föredrar att vara vanlig men företagsam, ärlig, sympatisk medmänniska med en ok inkomst än vara rik, egoistisk med taskigt känsloliv.
Ni kommer nog tycka jag är flummig men läs boken http://thesecret.tv/ istället eller "The Diamond Cutter" om en miljardär som grundade sitt företag på buddistkt sätt, alltså med medmänsklighet, ärlighet. Det finns faktiskt sätt att bli rik och framgångsrik UTAN att vara osympatisk.

Ingela
0
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.