– Vi är väldigt nöjda, säger Per Berggren, vd.

Teknikkonsultbolaget Stål Engineering startade i liten skala 2017 och sedan dess har de haft en stark tillväxt. I dag bistår deras 22 konsulter processindustrin med spetskompetens inom områden som teknisk projektledning, underhållsutveckling samt maskin- och stålkonstruktioner. Per Berggren, vd, berättar att de tidigt insåg att en stabil administration var viktigt för företagets framgång.

– I början arbetade vi med olika filer för att hålla koll på vår tid. Problemet med detta var att alla anställda hade sina egna arbetssätt, samtidigt som det var svårt att kontrollera vilka uppgifter som var aktuella. Ibland kunde det hända att fel belopp och timmar fakturerades, säger han.

Ville ha ett affärssystem i molnet

Stål Engineerings vd insåg snabbt att de var i behov av ett enhetligt arbetssätt. Målet var att hitta ett molnbaserat affärssystem som hade alla viktiga stödfunktioner på ett och samma ställe.

– Efter att ha jämfört fler olika system på marknaden föll valet på Blikk. Vi är väldigt nöjda, säger Per Berggren.

Här är fem goda anledningar att digitalisera företagets kvittohantering!

En naturlig del av företagets vardag

Under de senaste åren har Stål Engineering vuxit tillsammans med systemet. Idag är Blikk en naturlig del av företagets vardag. Deras konsulter registrerar dagligen den tid som de har lagt ner i projekt som har fasta priser samt projekt som debiteras löpande, men även eventuell interntid och frånvaro.

– När alla tidrapporter attesterats skapar vi kompletta faktura- och löneunderlag som enkelt skickas över till vårt ekonomi- och lönesystem. Personligen uppskattar jag även att Blikk ger oss möjlighet att följa såväl intäkter som kostnader i realtid. Det ger oss full koll på projektekonomin, säger Per Berggren och vill passa på och hylla analys- och rapportverktyget.

– Det är värdefullt ur ett ledningsperspektiv eftersom det ger oss chans att upptäcka avvikelser. Vi kan också följa upp debiteringsgrader och andra nyckeltal på ett effektivt sätt.

Intresserad av Blikk? Här kan du testa gratis!

"Vi slipper långa ledtider"

Det är inte enbart Blikks smarta funktioner som underlättar vardagen och sparar tid för Stål Engineering.

– När vi har varit i behov av hjälp har vi alltid fått snabb och personlig support från Blikk. Det är bra eftersom vi slipper långa ledtider som annars riskerar att stjäla tid från viktigare uppgifter, säger Per Berggren.

Om Blikk

Genom att samla flera viktiga funktioner i ett system kan Blikk hjälpa företag att minska administrationen, spara tid och öka lönsamheten. Systemet håller koll på kunder, försäljning, avtal, projekt, tidrapporter, kvitton, faktura- och löneunderlag. Blikk är integrerat med marknadens vanligaste ekonomi- och lönesystem som Fortnox, Visma eEkonomi, Visma Administration och Björn Lundén.


0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.