För att få ihop det privata och arbetet är det viktigt att kunna sköta sitt jobb även när du är ute i farten. Det finns situationer som behöver hanteras på en gång och det kan sammanfalla med en viktig familjetillställning eller till och med på semestern. Kanske har du affärer med andra länder som inte har samma kontorstider som vi, då är det avgörande för affärerna att kunna svara även sena kvällar och morgnar ibland.

Teknik och säkerhet utan kompromisser

Det allra viktigaste är att du kan lita på din telefon, att den alltid gör det du önskar av den. Den ska ha tillräckligt starka processorer så du slipper buggar. Mikrofon och högtalare bör vara av erkänt god kvalitet för att du ska slippa störningsmoment med dåligt ljud. När du använder bilen ska du kunna lita på att du automatiskt blir uppkopplad utan att samtal bryts.

Utöver viktiga tekniska aspekter ska du fundera över vad du behöver telefonen till och när du använder den. Kamera och skärm blir allt viktigare både i professionella och privata sammanhang. Mobilens kamera är numera den enda kameran vi tar med i olika sammanhang - den måste göra jobbet.

Men vi ska heller inte glömma betydelsen av en skärm med rätt storlek, upplösning och känslighet. Det är här vi tittar på bilderna och allt annat. Kanske du använder mobilen för att spela något spel eller på ett casino utan konto, då behöver du en bra skärm för att få ut det mesta av spelupplevelsen.

Checklista

Har du kollat av de här punkterna har du täckt det viktigaste i ditt val av mobil som passar dig som är företagare och chef. Läs mer om punkterna i artikeln.

  • Tekniken och processorer ska klara det du behöver.
  • Ljud - mikrofon och högtalare. Glöm inte att ljudet ska vara bra även när du kopplat upp dig via BlueTooth
  • Kamera - du kommer ångra dig om du snålar på just det här
  • Skärm - Rätt storlek och upplösning
  • Dokumenthantering och kompatibla appar
  • Batterikapacitet

Komplettera listan med det som är viktigt för dig. Fundera över vad du saknar på din nuvarande telefon, men också vad du uppskattar med den. Läs recensioner och ta del av information från andra än bara försäljare. En telefon ska kunna hänga med ett bra tag, det är väl investerad tid att undersöka lite extra innan man slår till.

Mail och dokument-hantering

En stor del av de flestas arbetsdag består i att ta emot, läsa, skriva och skicka mail. Det är mail både utan och med bifogade dokument av olika slag. Det är viktigt att telefonen har en bra upplösning på skärmen så att texten är lätt att läsa och att tangentbordet är lagom känsligt för dig så att det går snabbt och lätt att skriva. Det kan också vara bra att kunna stänga av autotext då det kan leda till en del pinsamma felskrivningar som inte alls hör hemma i affärslivet.

Telefonen bör stödja de vanligaste formaten som de dokumenten som du oftast tar emot och skickar. Det kan vara krångligt att behöva konvertera filer på olika sätt för att man behöver andra program än de som är gängse.

Om det är viktigt att du kan se alla små detaljer i olika ritningar eller liknande dokument är det viktigt att den har bra upplösning och är ditt arbete extra känsligt också riktigt bra färgomfång.

Batteritid - här är vi alla överens

När du jämför batteritid missa inte att titta på hur lång batteritiden är vid användande. En större och bättre skärm drar mer batteri medan samtal tar lite batteri. Beroende på hur du använder din telefon behöver du tänka på batterikapacitet.

Det finns riktigt bra powerbanks att komplettera din mobil med. Det alternativet du kanske ska överväga om du har hittat den optimala telefonen men är orolig att batteriet inte kommer att räcka? Får din telefon jobba hårt blir den också varm vilket kan påverka batteriprestandan. Kolla upp kylförmågan i telefonen så att du inte påverkar kapaciteten negativt med din användning.

Kameran kan vara avgörande

Vi använder kameran i våra telefoner allt mer, både privat och i arbetet. Det kan gälla allt ifrån video-möten med kunder och anställda till att  fota barn eller andra favoritmotiv på fritiden. Många tillverkare har valt att satsa extra på just kameran. Läs gärna recensioner och andras upplevelser om mobilens kamera innan du bestämmer dig.

Stor skärm eller rymmas i fickan

För arbetets skull kan det vara bra med den stor skärm för att få rätt perspektiv på saker. Däremot på fritiden kan vara skönt med en mindre telefon som ryms i fickan. Vad du prioriterar är helt personligt, jobbar du mindre med skärmen och är aktiv på fritiden kanske en mindre telefon är din melodi.

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.