Startsida

Sarah Cojocaru

Utbildar inom sorgbemötande/Sorgcoaching och sorgbearbetning/konsulttjänst handlingsplaner inom sorg på arbetsplatsen på HopeStreet i Göteborg
Jag heter Sarah, och för några år sedan dog min sambo plötsligt och oväntat. Jag insåg väldigt tidigt att jag saknade både verktyg och kunskaper om sorg, och det gjorde även min omgivning. Det tog mig ett par år att bearbeta min sorg och längst vägen kände jag att jag vill hjälpa andra människor som bär på sorg.

Tyvärr är det så i vårt samhälle att prata om sorg, såväl sin egen som andras, gör många obekväma. Man vet inte hur man ska agera eller vad man ska säga, och drar sig hellre undan. Få arbetsplatser har tydliga handlingsplaner i hur man som chef/kollega/HR kan bemöta en människa i sorg, och det vill jag ändra på. Att ha dessa kunskaper visar på ett starkt företag i framkant när det gäller sina anställdas välmående och det finns flera fördelar med att ha dessa kunskaper och implementera dem i företagskulturen. Bland annat kan den sörjande snabbare komma tillbaka till arbetet, minska sjukfrånvaron och därmed minska eventuella kort- och långsiktiga kostnader för företaget. Utöver detta kan företag även få ett gott rykte om sig att vara ett omhändertagande företag, något som man gärna delar med sig utåt till allmänheten för att visa på sitt ansvar för sina anställda som genomgår förmodligen det svåraste i sina liv. För jag tror att alla i ett företag är tillgångar snarare än kostnader och ska behandlas värdefullt i alla aspekter.

Aktivitet

  • Antal foruminlägg: 0 st
  • Antal artiklar: 2 st
  • Antal forum-tack: 0 st
  • Antal gilla: 1 st
  • Följer 0 st
  • Följs av 0 st
Badges

Följer

Följs av

Forumaktivitet

Det finns ingen forumaktivitet att visa.