Historien om Fiat inleddes för över 100 år sedan, när Giovanni Agnelli lade grunden till vad som i dag är en av världens mest anrika fordonstillverkare. Under det tidiga 1900-talet var Lingottofabriken – med sin legendariska testbana uppe på taket – Europas största bilfabrik och märket har sedan dess spridits över hela världen.

Inom praktiska yrken har Fiat Professional varit en trygg följeslagare i decennier, och skåpbilarna Scudo och Doblò har fraktat otaliga ton last till sin destination sedan de lanserades 1995 och 2000.

Se alla aktuella Fiat-erbjudanden här!

Nu har nästa del i de omtyckta modellernas historia inletts, då de för första gången går att köpa med en eldrivlina.

– Scudo och Doblò har länge varit omtyckta modeller bland våra kunder, tack vare sina praktiska förvaringslösningar och prisvärdheten. Att vi nu kan erbjuda dem även som elbilar betyder att allt fler företag får möjlighet att göra den elektriska omställningen, säger Daniel Kim, Product Manager för Fiat Professional i Sverige.

Förbättringar för ökad flexibilitet

För den som tidigare har bekantat sig med modellerna kommer mycket att vara sig likt. Men de nya skåpbilarna innehåller även en rad förändringar och förbättringar, som gör dem ännu mer flexibla ute på arbetsplatsen:

  • Eldrift med lång räckvidd

E-Doblò har utrustats med en 100kW elmotor och ett batteri som med sina 50kWh tillåter en räckvidd på upp till 280km enligt WLTP. Med ”Quick Charge Mode” i upp till 100kW laddas bilen i likström till 80 procent på endast 30 minuter.

Storasyskonet Scudo går å andra sidan att välja i två olika utföranden – med ett batteri på 50 eller 75 kWh. Räckvidden på upp till 330km gör bilen perfekt för den som arbetar runt de svenska stadskärnorna.

För flexibilitetens skull kommer båda modellerna också med traditionella dieselmotorer som går att köra på biobränslet HVO100.

  • Magic Cargo


Den “magiska” mellanväggen gör att Doblò och Scudo sticker ut i klassen.

Doblò kan tack vare lösningen antingen frakta tre personer i framsätena, eller lasta material upp till 4,4m3 med en arbetslängd på 3,44 meter.

Scudo har i sin tur – tack vare en fällbar lucka under framsätena – upp till 4,0 meter lastlängd i Maxi-versionen, en lastvolym på max 6,8 m3, och en kapacitet på 1,2 ton.

  • Magic Mirror


Fiat Doblò:s nya funktion ”Magic Mirror” hjälper föraren att undvika onödiga olyckor. Den traditionella backspegeln är numera utbytt mot en ny 5 tums digitalskärm. Med hjälp av två kameror visar Magic Mirror tre olika vyer där föraren får full uppsikt oavsett vilken manöver som måste utföras.

  • Hela 17 aktiva och passiva körhjälpssystem

Fiats advanced driver assistance-system (ADAS) hjälper föraren att komma tryggt och säkert fram till nästa arbetsplats utan onödig stress. Bland annat erbjuds Kollisionsvarnare med autobroms och filhållningsassistans.

”Kan ge kunden valet för första gången”

– Fiats transportbilsprogram har en lång och stolt historia även i Sverige och vi är stolta över att för första gången kunna ge kunden valet mellan traditionell dieseldrift eller helt utsläppsfri körning på el. Oavsett valet kommer våra kunder att få en komfortabel, mångsidig och säker transportbil som är en pålitlig partner i alla lägen, säger Christian Lysholm, Sverigechef för Fiat Professional.

Hitta din lokala Fiat-återförsäljare här!

Förbrukning; blandad körning, WLTP kWh/100km: 19,6-25,7.CO2-utsläpp 0 g/km. Prestandan, förbrukning och räckvidd kan variera beroende på last och övriga körförhållanden.


Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.