Liberalen Lina Nordquist konstaterar i debattartikel den 7 oktober i SvD att byråkratin är betydande inom sjukvården och att den tar resurser från patientarbetet. Men att så är fallet är känt sedan tidigare, bland annat i utredningar av Göran Stiernstedt. Då är frågan vad Lina Nordquist som riksdagsledamot gör för att förändra situationen i stället för att konstatera något som är välbekant sedan tidigare.

Vilka initiativ tar Lina Nordquist avseende sjukvården? Vilka sjukvårdsfrågor driver Lina Nordquist? Exempelvis har Liberalerna posten som hälso- och sjukvårdslandstingsråd i Stockholm. Här borde finnas möjligheter för Liberalerna att gå från ord till handling i samverkan mellan Liberalerna på riks- och landstingsnivå. Visa på goda förebilden. Hur driver Lina Nordquist sjukvårdsfrågor gentemot övriga liberala sjukvårdspolitiker i landstingen?

På vilket sätt driver Lina Nordquist sjukvårdspolitiska frågeställningar i samverkan med andra borgerliga partier?

Jag vågar påstå att väljarna är trötta på uttalanden som Lina Nordquists. Syns i de borgerligas och inte minst i liberalernas valresultat. Andas mycket prat, lite verkstad. Visa på handlingskraft och resultat i stället inom sjukvården. Liberalerna och borgerligheten överlag behöver det.

En grundförutsättning för att borgerligheten ska kunna expandera inom väljarkåren valet 2022 är avsevärda förbättringar inom sjukvården som resultat av tydligt borgerligt agerande på riks- och landstingsnivå.

Cancerköerna är långa och Lina Nordquist skriver en debattartikel över något som redan är välbekant. Med sådana politiker växer köerna ännu mer. Lös problemen i stället! Agera nu!

Eller är det nödvändigt med nytt borgerligt sjukvårdsparti på riksnivå inför valet 2022?

Peter Tovman

Läs slutreplik: Välfärden tillbaka till invånarna

Detta inlägg är skribentens egna åsikter. Vill du skriva en insändare, debattartikel eller skicka in en replik kan du göra det här

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.