Utmaningen för dagens arbetsplats är att skapa sätt för de anställda att knyta an till företagets kultur, syfte och till varandra. Även om det inte finns någon enskild universallösning kan man som företag idag erbjuda en mängd olika verktyg, resurser och tillfällen för att underlätta för sina anställda.

Enligt Hubspot:s 2023 Hybrid Work Report är många anställda på jakt efter mer meningsfulla sätt att få kontakt med varandra. När de får välja skulle 52 procent av de tillfrågade prioritera bra relationer med sina kollegor framför en löneökning på 10 procent. Även om 70 procent av de anställda i undersökningen känner en samhörighet med kulturen på arbetsplatsen är det endast 34 procent som upplever en stark samhörighet med sina kollegor.

33 procent av de anställda som jobbar på distans på deltid anser att relationsbyggande och att skapa kontakter är den största utmaningen med att arbeta med ett hybridteam. 66 procent av de som uppger att de har en nära vän på jobbet säger att detta påverkar deras avsikt att stanna kvar hos arbetsgivaren. 

Anställda behöver tillfällen där de kan knyta kontakter kring gemensamma erfarenheter. 43 procent av de tillfrågade skulle vilja se att deras företag investerar i fler teambuilding-evenemang för att främja en stark kultur. 

Att prioritera kommunikationsvägar mellan anställda är nyckeln till att driva tillväxt, engagemang och skapa en arbetsplats anställda trivs på menar Pernilla Jungåker som är marknadsansvarig för Hubspot i Norden och i Benelux-regionen.

– Flexibilitet har varit en hörnsten i hybridarbete de senaste åren, men det är inte utan utmaningar. Som arbetsgivare måste man hitta vägar att stötta sina anställda och vara anpassningsbara. Vi lär oss fortfarande och även om det inte finns någon färdig plan att utgå ifrån hoppas vi att vår rapport ger nyttiga insikter om hur man bygger en hållbar framtid för våra arbetsplatser, säger Pernilla Jungåker.

Om rapporten

Hubspot har genomfört en enkätundersökning med över 5 000 heltidsanställda som arbetar på distans, på kontoret eller i flex (en kombination av de två) på företag i USA, Storbritannien, Irland, Tyskland, Australien, Frankrike, Kanada, Singapore, Japan och Colombia. HubSpot's 2023 Hybrid Work Report, som släpptes idag, belyser utmaningarna och möjligheterna med att bygga upp en uppkopplad arbetsstyrka i en hybrid värld. Rapporten hittar du här.


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.